Web Analytics

Frătică s-a lăsat de politică şi e baby sitter. Nicolescu şi Mircea Andrei, aplaudaţi în absenţă

de | 23.11.2017 11:32 | Actualitate

4 02# Balul „Ancheta” a împlinit 15 ani

O fotografie de moment a societății argeșene, cu luminile şi umbrele ei, cu vârfurile, dar și cu mediocritățile ei, am văzut vinerea trecută la balul colegilor de la „Ancheta”. Bal care a ajuns la cea de-a 15-a ediție, una jubiliară, deci „La mulți ani, colegi!”

Frătică, Nicolescu și Mircea Andrei au făcut din nou rating

Satira, prin Oscar-urile decernate politicienilor de ieri și de azi, a fost sarea și piperul evenimentului, însă nu trebuie uitată nici excelența, premiată la secțiunea „Fabricat în Argeș”, semn că județul nostru mai produce și valori. Cum politicienii de azi nu se ridică la nivelul celor de ieri nici măcar la satiră, tot Constantin Nicolescu, Mircea Andrei și Florin Frătică au fost vedetele Oscarurilor made Ancheta. Primii doi în absență (chiar și așa, îndelung aplaudați), cel de-al treilea în viu și nu fără umor, din moment ce atunci când a ridicat premiul – o cisternă care să-i amintească de prima sa meserie, cea de petrolist, a mulțumit remarcând șucar și cu multă expertiză că „e agabaritică”. Frătică a obligat audiența să facă burtă de râs în momentul în care a anunțat, de la microfonul balului, că a terminat-o cu politica (de altfel, de la Primăria Bradu l-a ejectat Parchetul) și că are acum o altă profesie, cea de baby sitter. Nu e nicio glumă, fostul primar de la Bradu a intrat în concediu paternal cu puțin înainte să primească o soluție definitivă de condamnare (cu suspendarea executării pedepsei) pentru conflict de interese. Alte Oscaruri de senzație au primit lupii tineri şi mediocri la toate capitolele ai PSD, inclusiv la umor, Simona Bucura Oprescu și Radu Vasilică, cu mențiunea „Nu mai găsiţi voi preşedinte/ Să vă ţină-n braţe ca-nainte”. La fel, am reținut premiul care i-a băgat sub masă pe liberali-o colivă pentru… succesul total al PSD-ului în privința demersurilor cumpărării de către Ministerul Culturii a Vilei Florica.

Înțepături ale Ducelui de Albota pentru colegul de la Bascov

4 01Și PSD-ul a primit un premiu, un autobuz pe ruta Bascov-IATSA, aluzie la bulversarea catastrofică a transportului metropolitan în Bascov, Ștefănești, Bradu și alte localități limitrofe Piteștiului. A fost invitat să ridice premiul primarul de la Albota, care a lovit țintit și sarcastic spre edilul de la Bascov, Gigi Stancu, aflat undeva ascuns în fundul sălii. De la microfon, Ducele de Albota a spus că traseul biletului de autobuz ar putea fi schimbat pe ruta „Bascov-Colibași”, moment în care multora le-a înghețat sângele în obraji. Revenind la Mircea Andrei, unul dintre marii absenți ai balului, recompensat acum câțiva ani de colegii de la Ancheta cu titlul de cel mai puternic argeșean, acesta a primit în 2017 Oscarul cu mențiunea „Cel mai bun actor principal în rol secundar”.

Maria Dinu – premiu surpriză pentru „cel mai bun regizor și scenarist”

Un premiu interesant, semn că s-a calificat în Liga campionilor celor care dau cu pixul prin buget a primit Maria Dinu, fosta șefă de cabinet a lui Constantin Nicolescu, de data aceasta în calitate de administrator public al județului. Cu umor, calitate care nu i-a lipsit niciodată, Maria s-a ridicat de la masă spre a-și ridica premiul oferit de colegii de la Ancheta în cadrul categoriei „Cel mai bun regizor și scenarist”. La cât mai multe filme, Maria! Dar să fie bune.

Cine a fost, cine a lipsit…

Ce am mai observat? Că de la eveniment au lipsit toți primarii de municipii și de oraș ai PSD, însă a fost prezent singurul primar de mediu urban al PNL, Ion Baicea de la Costești. Iar dintre primarii PSD de comune, i-am zărit doar pe cei de la Albota, Bascov, Moșoaia, Budeasa, Bradu și Băbana. Dintre liderii PSD a fost prezent Dan Manu, care a și fost premiat, în calitatea sa de președinte de Consiliul Județean, drept cel mai puternic om din Argeș. Au lipsit în schimb președintele filialei social democrate, senatorul Șerban Valeca (plecat la ședința PSD organizată de Liviu Dragnea la Băile Herculane), precum și președintele executiv Cristian Gentea. Dintre parlamentarii argeșeni, au fost prezenți la eveniment  Nicolae Velcea, Cătălin Rădulescu și Radu Vasilică de la PSD, Dan Bica de la PNL și Ionuț Moșteanu de la USR. A fost prezent și Daniel Constantin, în calitate de deputat de București, că de Argeș n-a fost niciodată.
Iar dintre directorii de deconcentrate, i-am remarcat pe Armand Chiriloiu de la Direcția Silvică, pe proaspăta stea a PSD înscăunată la OJFIR, Diana Eftene, precum și pe inconfundabila cărturăreasă Mari Pană, alias Mark Taiwan, adjuncta de la APIA. O delegație numeroasă a avut și PNL Argeș, în frunte cu președintele Adrian Miuțescu, deputatul Dan Bica, omul de afaceri Gelu Tofan, consilierul județean Marius Postelnicescu și consilierul local Narcis Sofianu.

Toată conducerea poliţiei a fost la bal

La fel, aproape toată conducerea poliției argeșene a fost prezentă, în păr, la bal. I-am zărit pe șeful Inspectoratului, Bogdan Berechet, pe adjunctul Gabriel Gherghe, pe șeful Direcției Generale Anticorupție, Marius Mârzacu, pe frații Eduard și Leonard Bâlă, pe șeful de la Invetigarea Fraudelor, Irinel Coman, precum și pe șeful Poliției Mioveni, comisarul șef Cristian Mihalcea, cuiul din talpa celor amintiți mai înainte. A lipsit, și nu știm din ce motive, celălalt adjunct al IPJ Argeș, Iulică Olteanu. La masa polițiștilor a stat, ca întotdeauna la ultimele ediții ale balului, procurorul Cornel Ioana de la Inspecția Judiciară. A fost la bal și chestorul Dan Fătuloiu, însă, ca un rezervist venerabil ce se află acum, a preferat să stea la masa omului de afaceri Virgil Dumitru și a doctorului Gabriel Copciag.

Cei mai puternici argeşeni: Manu, Badea, Valeca

4 03O secțiune cu adevărat importantă a balului, una care a premiat valoarea în business, a fost cea derulată sub deviza „Fabricat în Argeș”. Antreprenori argeșeni din toate domeniile, de la produse și preparate din carne și lactate, până la servicii, construcții și transport au primit diplome de excelență din partea directorului ziarului „Ancheta”, Camelia Bădulescu. O lăudabilă inițiativă a colegilor de la Ancheta și un semnal puternic de susținere a mediului de afaceri autohton. Pe lângă președintele CJ, Dan Manu, declarat cel mai puternic om al județului (cu 28 de nominalizări), locul 2 la această categorie l-a ocupat industriașul Gheorghe Badea (cu 24 nominalizări) și locul 3 președintele PSD Argeș, senatorul Șerban Valeca (cu 15 nominalizări). Ca o concluzie, balul a fost o reușită, organizarea excelentă și meniul oferit de Ramada pe măsură. Cum a fost și o ediție jubiliară, a 15-a, încă o dată „La mulți ani!”, colegilor de la Ancheta.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii