Web Analytics

„Franța- Mioveni, o poveste de succes.” Delegație de parlamentari francezi- în vizită la Mioveni

de | 15.06.2018 14:23 | Actualitate

20180614 111711„Capitala Automobilului Românesc”, așa cum primarul Ion Georgescu numește orașul pe care îl reprezintă, a fost vizitată joi, 14 iunie, de 7 deputați francezi, în frunte cu președintele Grupului Parlamentar de Prietenie cu România din Adunarea Națională Franceză, Andre Chassaigne și vice-președinta Adunări Naționale din Franța, Carole Bureau.

Orașul Mioveni, grație Uzinei Dacia Renault, are strânse legături cu Franța, dovadă fiind vizita oficială desfășurată în incinta primăriei din Mioveni, vizită ce a continuat în interiorul uzinei Dacia.

„Este un moment important pentru comunitatea din Mioveni. Relația dintre România- Franța- Mioveni este o poveste de succes care a început în 1970. Suntem un oraș cu tradiții și obiceiuri atât românești, cât și franțuzești”, a spus primarul Ion Georgescu.

 

Cu acest prilej, autorități locale, dar și județene au fost prezente la eveniment. Nu au lipsit nici Dan Manu, președintele Consiliului Județean, prefectul Județului Argeș Emilian Dragnea și dna. deputat Simona Bucura Oprescu, președintele Grupului Parlamentar de Prietenie cu Republica Franceză- Adunarea Națională.

„Ne dorim investiții franceze profitabile pentru ambele părți și cooperare descentralizată. Aici nu vorbim despre România și Franța, vorbim despre o familie”, a adăugat deputatul Simona Bucura Oprescu în cadrul conferinței.

 

După mesajele autorităților județene a urmat prezentarea delegației franceze. „Ce simbol frumos este întâlnirea noastră de astăzi. Iată că prietenia trece de granițele sale printr-o alianță industrială și economică”, a spus Andre Chassaigne, președintele Grupului Parlamentar de Prietenie.

„Contați pe noi că tradiția de colaborare formată de mai multe secole va dăinui. Mă gândesc ca foarte mulți bărbați francezi care lucrează în partea economică Renault-Dacia au evidente sentimente de prietenie pentru fetele noastre atât de frumoase și nu de multe ori se concretizează printr-un mariaj de durată”, a conchis președintele CJ, Dan Manu.

La finalul evenimentului, oaspeții și gazdele au făcut schimb de daruri. A fost prezentat și un film cu principalele obiective de interes ale Mioveniului.

20180614 112940

20180614 112104

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii