Web Analytics

Fotografii de război, expuse la Fundaţia Culturală Ilfoveanu din Piteşti

de | 11.10.2018 13:00 | Cultură

În perioada următoare, una din cele mai inedite expoziții de fotografie va fi itinerată prin țară: 100 de imagini realizate de soldatul fotograf Costică Acsinte. Colecția de fotografii va ajunge în opt orașe, în cadrul proiectului ACSINTE.100.
Fotografiile de război ale celebrului fotograf român Costică Acsinte pot fi admirate și de publicul piteștean în perioada 10-13 octombrie, la sediul Fundației Culturale Ilfoveanu (strada Armand Călinescu nr. 2). Colecția de fotografii înfățișează scene de război și portrete ale militarilor români de la începutul secolului XX. Intrarea este liberă, iar oaspeții sunt așteptați între orele 10:00-20:00, iar sâmbătă – 10:00-18:00.
Expoziția este una temporară și va ajunge în mai multe orașe ale țării: Slobozia, Iași, Constanța, Timișoara, Alba-Iulia, Cluj-Napoca și, în final, la începutul lunii decembrie, la București. ACSINTE. 100 este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului. Fotograful Costică Acsinte din Slobozia a fost pe front în timpul Primului Război Mondial și s-a întors acasă cu o colecție de fotografii cu soldați români, apoi şi-a deschis un studio foto. Arhiva lui Costică Acsinte are peste 5.000 de cadre surprinse pe plăci de sticlă sau printate pe hârtie fotografică. Costică Acsinte a murit la vârsta de 87 de ani.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii