Web Analytics

FOTO/ VIDEO Lebedele de pe Râul Argeș, hrănite de AULIM

de | 20.01.2019 13:21 | Actualitate

Ca în fiecare an, pe Râul Argeș au rămas să ierneze zeci de lebede care nu şi- au mai putut lua zborul spre ţările calde. Pe lângă frigul aspru din aceste luni, lipsa hranei le pun la grea încercare.

Din fericire pentru ele, angajaţii adăpostului Asociaţiei Ute Langenkamp Iubiti maidanezii (AULIM) Smeura din Argeş trec zilnic să vadă dacă lbedele şi celelalte păsări sălbatice rămase să ierneze la Piteşti, pe râul Argeş au nevoie de ajutor.

Cu ajutorul unei frânghii de alpinism, unul dintre angajați coboară pe apa înghețată și le lasă hrană suficientă. Din boabele de porumb se hrănesc şi lişiţele, pescăruşii, cormoranii, raţele sălbatice, corcodeii şi alte păsări care viețuiesc pe apă.

„Iarna nu cruță pe nimeni. Frigul și-a pus amprenta asupra Râului Argeș, unde au rămas să ierneze lebedele. Ele se confrunta cu frigul și lipsa hranei. În timpul intervențiilor noastre, mergem să vedem şi situaţia păsărilor., iar dacă apă este îngheţată, aducem hrană, boabe de porumb”,  spune Mara Bădiță,  o angajată implicată a adăpostui de la Smeura, care se ocupă de campaniile de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân.

.

VIDEO aici: https://www.facebook.com/aulim.smeura/videos/pcb.2289296704637667/2289291364638201/?type=3&theater

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii