FOTO/VIDEO: Cisterna răsturnată pe A1. Cum au intervenit pompierii argeșeni

de | 18.06.2020 12:24 | Actualitate

Cisterna răsturnată

Joi dimineață, o cisternă cu combustibil s-a răsturnat pe partea dreaptă a carosabilului, la ieșirea de pe A1, km 120. Pompierii, alături de alte echipe specializate au intervenit pentru degajarea și înlăturarea pericolelor.
Nu au fost alte victime. „Șoferul în vârstă de 48 de ani a suferit un atac de panică și escoriații la nivelul mâinilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, Ionuț Tunaru.

Pericol de explozie

Au fost scurgeri de benzină și motorină, aproximativ 33 de tone de combustibil. „Exista pericol de explozie din cauza liniei de înaltă tensiune aflată în apropierea cisternei. A sosit o alta cisternă la fața locului, se va lua în calcul și transvazarea combustibilului. (..) La o prima vedere nu prezintă fisuri, scurgerile de combustibil au fost de la capacele cisternei”, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, aflat la fața locului.

Cum a fost ridicată cisterna răsturnată

S-au folosit „cale și perne pneumatice pentru introducerea chingilor”, în vederea repunerii pe roți a cisternei. „Pe timpul manevrelor de repunere a cisternei pe roți, echipajele specializate au întrerupt alimentarea cu energie electrică pe linia de înaltă tensiune”, se mai arată în comunicatul ISU Argeș.

„S-a folosit spumă pentru crearea unui strat de delimitare a vaporilor de combustibil și atmosferă, putând manevra repunerea cisternei pe roți în condiții de siguranță”, a mai transmis ISU Argeș.

La final, a fost așternut strat de rumeguș și nisip pentru absorbția combustibilului.

La intervenție au participat 35 de subofițeri, 3 elevi și 7 ofițeri, printre care și Inspectorul șef al ISU Argeș, primul adjunct al acestuia și șeful centrului operațional.

Inspectorul șef al ISU Argeș, lt. col. Olar Bogdan

Inspectorul șef al ISU Argeș, lt. col. Olar Bogdan

Autospecialele au fost mobilizate de la 5 subunități ale ISU Argeș: „2 autospeciale de stingere, două autospeciale de descarcerare, autospeciala CBRN și o ambulanță SMURD”. (Sursă foto și video: ISU Argeș/ Ionuț Tunaru)

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii