Web Analytics

Fostul soţ al avocatei Ingrid Alexandrescu, judecat pentru inducerea în eroare a procurorilor

de | 27.09.2018 14:00 | Actualitate

Pe rolul magistraților Curții de Apel Pitești se află un dosar în care Virgil Florin Alexandrescu, fostul soț al avocatei Ingrid Alexandrescu (foto), este judecat pentru că ar fi indus în eroare organele judiciare. În primă instanță, Virgil Florin Alexandrescu a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă, însă acesta a făcut apel.

În martie 2015, Virgil Florin Alexandrescu a făcut un denunț la DGA Argeș în care reclama că Buduruș Chezan, secretarul Primăriei Budeasa, i-ar fi condiționat restituirea autorizației de construcție pentru o clădire la Budeasa de donarea unei suprafețe de 1.000 mp către mama unui alt angajat al Primăriei. Cazul a fost preluat de către procurorii Parchetului Tribunalului Argeș în scurt timp. Numai că, după ce au analizat numeroase documente și au făcut inclusiv interceptări, procurorii au concluzionat că totul a pornit de la o neînțelegere privind amplasamentele unor terenuri, inclusiv o suprapunere, și că „există probe suficiente că Virgil Florin Alexandrescu a formulat denunțul pentru a îi determina pe funcționarii Primăriei Budeasa să îi elibereze autorizația de construcție, întrucât construise un imobil fără autorizație de construcție”. În plus, procurorii au mai precizat în rezoluția lor că fostul soț al avocatei Ingrid Alexandrescu are antecedente penale, fiind condamnat într-un alt dosar la închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală.
Iar în cele din urmă, Virgil Florin Alexandrescu a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă.

Virgil Florin Alexandrescu a cerut recuzarea judecătoarei Ana Maria Dumbravă, motivând prietenia de familie

Pe parcursul procesului de la Judecătoria Pitești, Virgil Florin Alexandrescu a cerut de mai multe ori recuzarea judecătoarei Ana Maria Dumbravă, invocând relația de prietenie cu familia acesteia și faptul că mama judecătoarei, avocatul Magda Darie, l-a apărat într-un alt proces.
Tot Virgil Florin Alexandrescu a mai precizat în cererile de recuzare că în 2012, judecătoarei Ana Maria Dumbravă i-a mai fost repartizat un dosar în care el apărea ca intimat. În respectivul dosar, avocata Ingrid Alexandrescu, a făcut cerere de strămutare a dosarului, invocând tocmai relațiile de prietenie dintre fostul soț și familia judecătoarei Dumbravă.

Avocata Ingrid Alexandrescu, plângere la DNA împotriva judecătoarei Ana Maria Dumbravă și a fostului soț

Tot în documentele depuse la dosar, Virgil Florin Alexandrescu a mai precizat că „fosta mea soție, Alexandrescu Ingrid, a formulat, atât împotriva mea, cât și a judecătoarei Ana Maria Dumbravă, o plângere penală la DNA, aflată în prezent în lucru și ce a avut la baza relația de prietenie și magistratul mai sus-menționat, raportat la cauza din 2012”. Instanța a respins însă toate cererile de recuzare ale judecătoarei Ana Maria Dumbravă.

Ingrid Alexandrescu i-a acuzat pe procurorii DNA că i-ar fi acordat „protecție” fostului soț. DNA a dezmințit acuzele

Neînțelegerile și conflictele dintre Virgil Florin Alexandrescu și fosta sa soție sunt mai vechi. În decembrie 2010, avocata Ingrid Alexandrescu, invitată la emisiunea Nașul a lui Radu Moraru, a făcut acuzații conform cărora „fostul soţ FLORIN VIRGIL ALEXANDRESCU ar fi protejat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi că nu se efectuează cercetări penale împotriva sa, deoarece ar fi denunţător şi informator în dosare ale Serviciului Teritorial Piteşti şi că astfel, nu se efectuează cercetări penale corespunzătoare în dosarele care-l privesc aflate pe rolul parchetelor din judeţul Argeş”.
Numai că DNA a dezmințit acuzele într-un drept la replică trimis chiar a doua zi după emisiune: „Toate afirmaţiile din cadrul emisiunii făcute de INGRID ALEXANDRESCU sunt nereale şi, deşi conţin elemente de culoare, nu au nici un corespondent în realitate.
ALEXANDRESCU FLORIN VIRGIL nu a fost şi nu este „denunţător” în nici unul din dosarele soluţionate sau aflate pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti în care să se fi dispus trimiterea în judecată sau arestarea preventivă a vreunei persoane.
Potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, un denunţător nu poate beneficia de nici o protecţie legală în dosarele penale în care acesta este cercetat , afară de protecţia oferită de normele legale în ce priveşte strict infracţiunile de corupţie pe care acesta le denunţă. Afirmaţiile privind protecţia de care ar beneficia ALEXANDRESCU FLORIN VIRGIL sunt nereale şi iresponsabile şi sunt de natură a afecta imaginea justiţiei”.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii