Web Analytics

Fostul șef al DNA Pitești se pensionează. CSM a aprobat cererea procurorului Călin Nistor

de | 9.12.2020 09:17 | Actualitate, Politica si Administratie

Procurorul DNA Călin Nistor, care a deţinut şefia Anticorupției – Structura Centrală şi în prezent este delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei, și-a depus cererea de pensionare, aceasta fiind aprobată ulterior de Secţia pentru procurori a CSM în cadrul ședinței de ieri, 8 decembrie.

Călin Nistor preluase, în luna ianuarie 2019, conducerea DNA, până la numirea unui titular, iar apoi delegarea a fost prelungită. Nistor devenise şef al DNA după ce Anca Jurma, care a deţinut conducerea instituţiei după revocarea din funcţie a Codruţei Kovesi, a refuzat prelungirea interimatului.

Ulterior, el s-a înscris la concursul pentru şefia DNA, fiind unul dintre cei cinci candidaţi, însă funcţia a fost obţinută de Crin Bologa. Nistor era procuror şef adjunct al DNA din 10 mai 2013, fiind reînvestit în 2016, iar în perioada 11 martie – 9 mai 2013 a mai ocupat interimar funcţia de procuror şef al DNA. 
CITEȘTE ȘI…Ministrul de Interne a anunțat demararea unui concurs pentru ocuparea posturilor vacante

Nistor şi-a început cariera în 1995, când a fost pentru un an procuror la Parchetul Judecătoriei Drăgăşani, apoi timp de patru ani a fost  avocat în Baroul Vâlcea.

Începând din 2000, Călin Nistor a revenit în magistratură, mai întâi tot la Parchetul Judecătoriei Drăgăşani, apoi la Parchetul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea (2003-2005) şi la DNA – Structura Centrală (2006-2008).

Din ianuarie 2008 până în 10 martie 2013, Nistor a condus DNA – Structura Teritorială Piteşti, funcţie din care a fost delegat, în 11 martie 2013, în funcţia de procuror şef al DNA.  

CITEȘTE ȘI…Sora unui deţinut de la Colibaşi: „Nu li se face testul Covid, li se ia temperatura printre gratii”

 

                                                                                                                         Antoniu Neguț

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii