Web Analytics
scris miercuri, 26.06.2024

Fostul preşedinte al Hondurasului, condamnat la 45 de ani de închisoare pentru trafic de droguri

Fostul preşedinte al Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, a fost condamnat miercuri la 45 de ani de închisoare, în SUA, pentru trafic internaţional de droguri. De asemenea, Hernandez a fost condamnat la plata unei amenzi de opt milioane de dolari, scrie CNN. El a negat anterior acuzațiile împotriva lui și, la condamnarea sa de miercuri, a insistat că este nevinovat și a fost „acuzat în mod greșit și pe nedrept”.

Fostul preşedinte al Hondurasului, condamnat la 45 de ani de închisoare pentru trafic de droguri

Potrivit procurorilor americani, Juan Orlando Hernandez a participat şi a protejat o reţea ce a expediat circa 400 de tone de cocaină către SUA între 2004 şi 2022, în timp ce era membru al Congresului, preşedinte al Congresului şi apoi preşedinte al Republicii Honduras. Pentru această protecţie, Hernandez ar fi primit milioane de dolari de la carteluri. În schimbul acestor mite, Juan Orlando Hernandez „a protejat traficanţii în faţa anchetelor, evitând arestarea şi extrădarea lor”, susţin autorităţile americane.

Citește și: Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu?

Hernandez a fost președintele Honduras din 2014 până în 2022. În timpul anilor săi în funcție, el „a protejat și i-a îmbogățit pe traficanții de droguri din cercul său”, a transmis Departamentul de Justiție, invocând utilizarea puterii executive pentru a sprijini transferul anumitor droguri către SUA. Procurorii au mai spus că membrii grupării la care a participat Hernandez s-au bazat pe Poliția Națională din Honduras pentru a proteja transporturile de cocaină.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Mașină răsturnată pe A1

Accident pe Autostrada București-Pitești. O autoutilitară s-a răsturnat, sâmbătă, la km 78, pe...

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită