Web Analytics
scris vineri, 28.06.2024

Fostul ministru chinez al Apărării, exclus din Partidul Comunist pentru acuzații de corupție

Fostul ministru chinez al Apărării a fost exclus din Partidul Comunist. Pe numele lui Li Shangfu au fost făcute acuzații de corupție, anunță joi televiziunea chineză de stat CCTV, relatează AFP, potrivit news.ro, citat de stiripesurse.ro. Li Shangfu „a cauzat un mare prejudiciu cauzei Partidului, apărării naționale, dezvoltării armatei și imaginii oficialilor de rang înalt”, subliniază CCTV. Însă nimeni nu a precizat ce se va întâmpla acum cu fostul înalt oficial. În octombrie anul trecut el a fost demis, fără nicio explicație. 

Fostul ministru chinez al Apărării, exclus din Partidul Comunist pentru acuzații de corupție

Ministerul Apărării de la Beijing a declarat că Li Shangfu a abuzat de autoritate pentru a se îmbogăți luând mită și acordând favoruri. Astfel a încălcat disciplina militară și de partid. Li Shangfu a dispărut din viața publică aproape două luni anul trecut, înainte de a fi revocat din funcție, în luna octombrie. Cel mai probabil, acum va fi judecat pentru corupție și, dacă va fi găsit vinovat, ar putea fi condamnat la închisoare pe viață. 

Citește și: Martori ai Parchetului într-un dosar de braconaj, doi vânători au fost suspendaţi pe trei ani din AJVPS Argeş!

Ultima apariţie publică a lui Li Shangfu datează din 29 august 2023. Acesta mersese în vizită în Rusia şi Belarus cu câteva săptămâni mai devreme, notează AFP. Demiterea sa a survenit după o remaniere în fruntea unităţii armatei chineze responsabilă cu rachetele strategice, în special cele nucleare. Autorităţile chineze au anunţat anul trecut că unitatea va avea o nouă conducere, fără a da explicaţii pentru această schimbare. Presa străină a menţionat apoi că o anchetă pentru corupţie îl viza pe Li Shangfu, care fusese şeful acestei unităţi armate înainte de a deveni ministru. El este acuzat că „a profitat de poziţia sa” şi a „primit sume enorme de bani”, a mai spus sursa citată de Agerpres.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită