Web Analytics

Fostul ministru al Culturii, Lucian Romaşcanu:”Orban, după ce a plantat un copac deja plantat, a inaugurat şi un obiectiv istoric existent”

de | 27.05.2020 12:36 | Actualitate

Fostul ministru al Culturii din guvernarea PSD, Lucian Romaşcanu, a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu tăios, #promemoria, în care reaminteşte istoricul cumpărării obiectivului istoric de către statul român şi îl ironizează pe Ludovic Orban cã a tăiat panglica unui obiectiv existent.
„În anul 2017 s-au petrecut două momente importante pentru recuperarea patrimoniului național:
– ministrul PSD al culturii Ionuț Vulpescu a introdus în bugetul ministerului suma necesară exercitării dreptului de preempțiune al statului pentru achiziția Vilei Florica a Brătienilor
– ministrul PSD al culturii Lucian Romașcanu (adică eu, scuzată să-mi fie lipsa de modestie) a negociat și a semnat contractul de achiziție cu proprietarii; am negociat și am obținut de la aceștia și o sumă importantă din preț, 65.000 EUR, ca donație către minister pentru reparații dar și pentru instituirea Burselor „Brătianu”.
Iată cum PSD a participat generos la păstrarea unui monument major al istoriei noastre în circuitul public.
Eforturile noastre au dat prilejul unei mari realizări (?!) a guvernului Orban, înființarea Muzeului Bratianu, prilej de efuziuni patriotice și discursuri politicianiste, menționarea celor ce au contribuit fiind, firește, trecută sub tăcere.
Deci Orban, după ce a plantat un copac deja plantat, a inaugurat și un obiectiv istoric existent…
E bine să știm adevărul cum e bine să respectăm istoria. Iar cei care se împăunează cu titlul de continuatori ai Brătienilor ar trebui să înțeleagă că locul în istorie se câștigă, nu se moștenește.
P.S. PDL, parte majoră a actualului PNL, tot de la Brătieni se trage? ????”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” PDL, parte majoră a actualului PNL, tot de la Brătieni se trage? ” – Nicidecum, de la Basescu !