Web Analytics

Fostul manager de la Spitalul Câmpulung, un prim eşec pe calea reîntoarcerii

de | 1.01.2021 10:30 | Actualitate, Dezvăluiri

Nicolae Alexe încă nu se întoarce la șefia Spitalului Municipal Câmpulung! Suspendat de două ori din funcție, odată în starea de urgență, apoi în cea de alertă, după o acțiune în contencios a Prefecturii, managerul a pierdut o primă luptă pe drumul de reîntoarcere. Alexe a fost suspendat a doua oară în iunie 2020, de drept, după ce Instituția Prefectului Argeș a cerut în instanță anularea actelor administrative prin care acesta a fost confirmat în funcția de manager. Și nu a acceptat situația, declanșând litigii împotriva Primăriei Câmpulung și a Ministerului Sănătății. Iar procesul cu Primăria s-a încheiat, în primă instanță, chiar în această lună. Cererile lui Nicolae Alexe de anulare a dispoziției primarului de suspendare a contractului de management și de primire de despăgubiri au fost respinse de instanța de judecată. Reclamantul poate face apel.

Citește și Spectacol la Câmpulung! / Ca să nu mai primească reproşuri, Ţâroiu şi Alexe s-au luat de mână şi au inaugurat PCR-ul înainte de a-l omologa

Patru schimbări de manager în vreme de pandemie

Și în cauza contra Ministerului Sănătății se cere tot anularea actelor prin care lui Alexe i-a fost suspendat contractul de management încheiat cu Primăria Câmpulung în iunie 2019. Pe de altă parte, cererea Prefecturii de înlăturare a acestuia de la șefia Spitalului încă nu a intrat la judecata pe fond.
În anul pandemiei, Municipalul de la Câmpulung a suportat incertitudinea managerială (au fost probleme și la nivelul celorlalți membri ai Comitetului director). Alexe a fost suspendat prima dată în luna mai a acestui an, fiind înlocuit cu medicul Andrei Aron. Cum s-a ieșit din starea de urgență, imediat fostul primar Țâroiu i-a acceptat revenirea, doar că în iunie Prefectura a determinat a doua suspendare din funcție, în temeiul deschiderii litigiului în contencios administrativ. În locul lui Alexe a revenit medicul Grigore Stănescu, acesta ieșind la pensie după alegerile locale, moment în care șefia a fost preluată de un alt medic, Mădălin Iordache. Numirea acestuia și desemnarea lui Andrei Aron ca președinte al Consiliului de Administrație al spitalului au dus la stabilizarea situației.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii