Fostul deputat Sorin Buta a scăpat de acuzaţia de fals

de | 30.03.2017 13:01 | Dezvăluiri

10 sorin butaDeconspirat, în anul 2009, ca fost colaborator al Securităţii sub numele de „Horia”, Sorin Buta a devenit acuzat penal fiindcă în dosarul de candidat la Parlament nu a făcut referire la calitatea sa de dinainte de Revoluţie. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu privire la infracţiunile de fals în declaraţii şi uz de fals, iar fostul deputat de Argeş a devenit astfel urmărit de anchetatori într-un caz cu dese treceri pe la Judecătorie.
În primă fază, procurorii au clasat dosarul, însă CNSAS a atacat în instanţă soluţia, iar judecătorii au decis continuarea şi completarea urmăririi penale. Dosarul fostului parlamentar a ajuns din nou la Parchet, iar la finalul anului trecut procurorii au dispus renunţarea la urmărirea penală pentru infracţiunea de fals în declaraţii. Decizia Parchetului a fost admisă luna aceasta şi de Judecătoria Câmpulung, astfel că Sorin Buta a scăpat de acuzaţii.
În prezent preşedinte al Federaţiei Române de Bob şi Sanie, Sorin Buta, a mai avut probleme cu justiţia. El a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, a fost chemat în instanţă de Primăria Câmpulung pentru daune şi condamnat de Înalta Curte pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii