Web Analytics
scris joi, 26.09.2024

Foștii angajați CFR ies în stradă din cauza Legii Pensiilor

Legea pensiilor provoacă în continuare nemulțumiri. Joi, 26 septembrie, a venit rândul foștilor angajați CFR să-și strige nemulțumirile legate de modificările aduse pensiilor.

Foștii angajați CFR ies în stradă din cauza Legii Pensiilor

Federația Sindicatelor Transporturilor Feroviari din România desfășoară un protest în fața Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, între orele 9:45 și 12:00. Angajații CFR își vor manifesta nemulțumirea cu privire la legea care a recalculat pensiile, considerând că schimbările aduse sunt nefavorabile pentru ei, potrivit evz.ro.

Citește și: Elevii români au obținut 3 medalii de argint și una de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică

Protestatarii își vor exprima nemulțumirile față de legea care a recalculat pensiile ceferiștilor, în special pentru cei care au lucrat în grupe de muncă speciale sau deosebite. Ei consideră că formula de calcul introdusă de Legea nr. 360/2023 este incorectă, conducând la pensii mult mai mici decât cele calculate anterior, care folosea o formulă favorabilă pentru pensionari.

Un alt punct central al protestului este abrogarea articolului 34 din Legea nr. 195/2020, privind Statutul Personalului Feroviar, prin intermediul aceleiași Legi nr. 360/2023. Această schimbare a eliminat posibilitatea ca 10.000 de angajați CFR să se pensioneze anticipat, cu cinci ani mai devreme, în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 august 2024, deși aceștia îndeplineau condițiile de stagiu complet de cotizare, inclusiv cei 30 de ani la Siguranța Circulației Feroviare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită