Web Analytics

Fost prefect de Argeş, tăvălit în presa centrală. „Inspectorul-şef ITM Argeş sună la Electrica să taie curentul atunci când vrea să închidă calculatorul”

de | 10.01.2019 14:03 | Dezvăluiri

# Ziarul ”Puterea.ro” a scris că Mihai Oprescu a picat un concurs pentru postul de director adjunct la Inspecția Națională a Muncii deoarece nu a trecut de proba de testare a cunoștințelor PC  # Deși articolul a fost ulterior șters de pe site, el a rămas în on-line după ce a fost preluat de alte publicații # Șeful ITM Argeș, Mihai Oprescu, a spus că nu știe de articolul respectiv, iar despre concursul picat a refuzat să vorbească, motivând că este o ”problemă personală”

La sfârșitul lunii octombrie 2018, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a organizat concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcțiilor de inspector general de stat adjunct în domeniul relaţiilor de muncă şi inspector general de stat adjunct în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă din cadrul Inspecţiei Muncii. Așadar, un post foarte important la nivel de țară. Surprinzător sau nu, la acest concurs s-a înscris și Mihai Oprescu, actual inspector-șef al ITM Argeș și fost prefect al județului, care l-a picat.

Concursul pe care l-a picat Oprescu s-a ținut pe 27 noiembrie

Dacă presa locală a ignorat subiectul sau n-a avut pur și simplu informația, presa națională a scris despre faptul că Oprescu a trecut de etapa selecției dosarelor, nu și de proba care i-a pus la grea încercare cunoștințele de operare a calculatorului. Conform informațiilor publicate oficial pe site-ul care anunța concursul, o serie de condiţii specifice erau necesare în vederea participării la testare şi a ocupării funcţiilor. Printre acestea se numără cunoştinţe de operare/programare pe calculator: MS Office, lucrul cu baze de date, internet – nivel mediu. Altfel spus, noțiuni ce țin de alfabetul lucrului cu calculatorul. Până pe 13 noiembrie 2018, cinci doritori și-au depus dosarele. Primele probe au avut loc pe 27 noiembrie. Proba suplimentară de testare a cunoștințelor PC, la ora 9. Mai târziu, la ora 11, a avut loc și proba scrisă.
Ziarul național ”Puterea.ro” a publicat, la scurt timp, un articol despre acest concurs, care a fost preluat imediat și de alt site, ”Astăzi.ro”. Potrivit articolului apărut pe cele două site-uri naționale, șeful ITM Argeș nu a trecut mai departe de proba de testare a cunoștințelor PC.

Articolul în care se făcea bășcălie de șeful ITM Argeș a dispărut de pe site-ul ”Puterea.ro”

„RÂSU-PLÂNSU. Inspectorul-șef ITM Argeș sună la Electrica să taie curentul atunci când vrea să închidă calculatorul”
„Concurs de mai mare hazul, marți, pentru ocuparea funcției de inspector general de stat adjunct la Inspecția Muncii București (ITM central). Din cei cinci candidați care au trecut de etapa selecției dosarelor, numai doi s-au calificat pentru proba scrisă, pentru ca, într-un final, doar unul să se prezinte, dar și acesta sa fie respins (vezi FACSIMIL). Dar nu ăsta este baiul, ci situația penibilă în care s-au plasat doi dintre candidați, înalți funcționari publici, care nu au fost în stare să treacă nici măcar de proba de testare a cunoștințelor PC”, se arată în articolul publicat de site-ul ”Astăzi.ro” pe data de 28 noiembrie și preluat din ”Puterea.ro”.

Mihai Oprescu: ”Nu ştiu la ce vă referiţi. E problema mea personală”

Interesant este faptul că, după o vreme, articolul a fost șters de pe site-ul ”Puterea.ro”, însă au rămas titlul de pomină și o parte din informația inițială, după ce s-a produs preluarea ei de către alte publicații. Fiind vorba de un director de deconcentrată din Argeș, care a deținut și funcția de prefect, am încercat să aflăm ce s-a întâmplat, de fapt. Nu e nicio dramă să pici o probă la un concurs, însă am vrut să aflăm chiar de la personajul principal ce s-a întâmplat. Mai ales că motivul invocat de cei din presa centrală, anume că Mihai Oprescu nu știe să lucreze cu calculatorul, nu e tocmai măgulitor. Surprinzător însă, protagonistul subiectului din presa națională a refuzat să limpezească lucrurile și să explice printr-un punct de vedere ce s-a întâmplat, de fapt: „Nu știu articolul. Nu știu la ce vă referiți. Este problema mea personală, nu vreau să comentez”, ne-a răspuns Mihail Oprescu, inspector-șef ITM Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii