Web Analytics

Fost candidat la Primăria Mihăeşti, părintele Popa s-a întors la preoţie

de | 19.11.2020 13:25 | Actualitate, Dezvăluiri

În urma alegerilor locale, şase clerici au primit adresă oficială din partea Cancelariei Arhiepiscopiei ca să-și clarifice statutul, adică să aleagă între cariera politică şi chemarea preoţească. Până la 1 decembrie 2020 se aşteaptă opţiunea celor şase, după care se vor lua măsurile statutare, fără excepţie, aceștia fiind și notificați printr-o adresă venită de la Arhiepiscopie. Preotul paroh Marcel Popa (foto) de la Mihăești s-a bătut și el, în septembrie, ca independent, pentru a fi primar, dar a pierdut. Acesta spune că la Mihăești a fost vorba despre furt, dar asta este o altă poveste, pentru că, așa după cum se știe, hoțul neprins e negustor cinstit.
Părintele Popa, care a fost consilier local în mandatul 2016-2020, spune că și atunci, ca și acum, a avut binecuvântarea ierarhului locului, ÎPS Calinic.
Citește și Preoţi din Argeş, somaţi de Arhiepiscopie să aleagă între sutană şi politică
„Am avut decizie de suspendare pe o lună și acum decizie de revenire în funcție. Nu am fost pe lista unui partid politic atunci când am candidat. Nu am fost ales primar și nu sunt nici consilier. Alegerile la Mihăești s-au furat, pentru că, din cele 900 de voturi pentru care am pierdut, majoritatea votanților au fost cu viză de flotant și restul romi. Am avut binecuvântarea Înaltului și în urmă cu patru ani, și acum, în 2020, pentru că eu cunosc foarte bine legile și mi se pare normal să ne supunem lor. Biserica trebuie să facă politica oamenilor, iar eu, ca și consilier local, am vrut să fac bine oamenilor, comunității. Sunt preot la Mihăești de 21 de ani. Acum m-am întors la preoție, nu mă gândesc încă la ce o să fac în viitor, medităm!”

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii