Web Analytics
scris joi, 10.10.2024

Forum de Afaceri România-Egipt, organizat la Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București

La 9 octombrie a.c., Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a organizat, în Aula Carol I, gazdă a unor importante momente din istoria poporului nostru în cursul celor 113 ani de la inaugurarea „Palatului Camerei de Comerț București”, cum ar fi semnarea unor tratate de pace, a unor importante documente internaționale, un nou eveniment de promovare internațională ”Forumul de Afaceri România–Egipt” cu prilejul celei de-a 4-a reuniuni a Comisiei Interguvernamentale România – Republica Arabă Egipt (Comisia Mixtă) – se arată într-un comunicat de presă al CCIB.

Forum de Afaceri România-Egipt, organizat la Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București

Citește și: Forum de Afaceri ”Doing Business in Dubai” organizat la Palatul CCIB

Forumul de Afaceri a fost onorat de participarea celor doi copreședinți din Comisia Mixtă, dna Dr. Rania Al-Mashat, Ministrul Planificării, Dezvoltării Economice și Cooperării Internaționale respectiv dl. Ștefan-Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, ambasadorii celor două țări acreditați la Cairo, E.S. dna. Olivia Toderean și respectiv E.S. Dl. Moayad Fathallah Mohamed El Dalie, la București, alți demnitari și oficiali, precum și circa 110 reprezentanți ai mediului de afaceri din cele două țări.

Forumul de Afaceri, moderat de dl. Radu Magdin, Smartlink, a fost deschis de dl. Iuliu Stocklosa, președintele CCIB, copreședinte al Consiliului de Afaceri România – Egipt printr-un mesaj de bun venit adresat celor doi copreședinți în Comisia Mixtă, precum și celorlalți participanți la eveniment. În continuare a făcut o succintă prezentare a locului și poziției Bucureștiului în economia României și în comerțul internațional al țării, asigurând pe cei prezenți că CCIB va continua să susțină interesele membrilor săi și a mediului de afaceri din București și nu numai, inclusiv pentru internaționalizarea afacerilor, Egipt fiind o piață prioritară de abordare în programele Camerei. ”CCIB are încheiate 8 acorduri de cooperare cu parteneri din Republica Arabă Egipt, iar în baza celui semnat cu Asociația Oamenilor de Afaceri din Egipt (EBA), funcționează Consiliul de Afaceri România –Egipt, Acest Acord a pus bazele unui parteneriat neguvernamental foarte important pentru dezvoltarea comerțului bilateral, cooperării economice și promovării investițiilor reciproce, fiind onorat să asigur copreședinția acestui Consiliu alături de colegul meu dl. Dr. Ahmed ElSokkary, membru în conducerea EBA” a declarat președintele Stocklosa.

Au prezentat alocuțiuni primite cu mult interes de către participanții la Forum:

  • dl. Ștefan-Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului;
  • dna. Dr. Rania Al-Mashat, Ministrul Planificării, Dezvoltării Economice și Cooperării Internaționale;
  • dl. Alaa Frouk, Ministrul Agriculturii și Îmbunătățirilor Funciare;
  • dl. Dr. Rareș–Ștefan Burlacu, Președintele Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior;
  • dl Sterică Fudulea, Președintele interimar al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România;
  • dl. Bassel Rahmy, CEO al Agenției de Dezvoltare a Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii din R.A.Egipt;
  • dl. Mohamed Abou Moussa, asistentul Guvernatorului Băncii Centrale a Egiptului;
  • dl. ing. Yassin Mohamed, Director executiv al Companiei Holding EGAS.

Dna.Radwa Kamouna, subsecretar de stat la Autoritatea Generală pentru Investiții și Zone Economice Libere (GAFI)  a supus atenției celor prezenți un film cu oportunitățile și avantajele oferite investitorilor străini în Egipt, prima parte a evenimentului încheindu-se cu o interesantă prezentare a Zonei Economice Canalul de Suez, cu sublinierea posibilităților de cooperare reciprocă între firmele și companiile interesate din cele două țări.

În partea a doua a evenimentului, managerii și antreprenorii români au avut posibilitatea de a cunoaște mai bine mediul de business și oportunitățile oferite de piața Egiptului, în cadrul unei sesiuni de networking cu participarea atât a oficialilor cât și a oamenilor de afaceri care ne-au fost oaspeți.

Atât în timpul Forumului, cât și în convorbirile B2B au rezultat oportunități de afaceri care ar putea conduce la noi contacte și posibile contracte care să contribuie la internaționalizarea afacerilor firmelor românești interesate. În cazul în care reprezentanți ai mediului de afaceri din București, dar și din alte zone ale țării sunt interesați să-și internaționalizeze afacerile cu parteneri din Egipt sunt invitați să contacteze Serviciul Relații Internaționale al CCIB.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...