Web Analytics

Ford dezminte informaţia potrivit căreia ar deschide o fabrică în Argeş

de | 25.05.2017 12:42 | Economie

11 AnaMariaTimis# În schimb, doi mari producători de componente auto vor construi fabrici la Căteasca
Săptămâna trecută, pe mai multe site-uri de știri a apărut informația potrivit căreia gigantul auto Ford vrea să deschidă o fabrică în comuna Căteasca. Informația a pornit de la o declarație a primarului Eugen Mira, care le-a spus mai multor jurnaliști că „într-adevăr, cei de la Ford au venit la primăria din Căteasca şi ne-au spus că vor să deschidă o fabrică de elemente de caroserie la noi în comună. Din discuţii am înţeles că au şi identificat terenul pe care vor să-l cumpere pentru deschiderea noii fabrici”.
Numai că oficialii Ford România dezmint categoric informația. „Nu a fost nicio discuție legată de deschiderea unei fabrici Ford la Căteasca. Nu facem nicio investiție în comuna respectivă. Fabrica de la Craiova are o evoluție foarte bună, am investit acolo peste un miliard de euro, vom face peste o mie de angajări în acest an”, ne-a declarat Ana Maria Timiș (foto), purtător de cuvânt Ford România.
Surse autorizate ne-au declarat că la Căteasca vor veni totuși ca să deschidă fabrici doi mari producători de componente auto din Vestul Europei. Discuțiile în acest sens au început deja, urmând ca până la sfârșitul anului să se semneze contractele privind cele două viitoare fabrici. „Sunt niște discuții, deocamdată nu pot să vă spun mai multe. Vă voi da mai multe informații atunci când voi avea date concrete”, spune primarul Eugen Mira.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii