Web Analytics

Fonduri europene pentru pregătirea la dezastre

de | 9.02.2017 09:26 | Actualitate

tabaradezastreRomânia poate accesa fonduri europene pentru pregătirea la dezastre, după ce Comisia Europeană a transmis la începutul acestei săptămâni faptul că ţara noastră a îndeplinit condiţiile  privind prevenirea şi gestionarea riscurilor.
Condiţionările ex-ante au fost negociate de fiecare stat membru cu Comisia Europeană şi reprezintă măsuri de pregătire a legislaţiei şi a instituţiilor pentru o bună utilizare a fondurilor europene.
Pentru Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, îndeplinirea condiţionalităţii ex-ante înseamnă accesul la linii de finanţare europeană pentru programe de dotare şi continuarea celor începute anterior îndeplinirii.

Condiţionalitatea a fost îndeplinită prin intermediul Programului Operaţional Capacitate Administrativă – Evaluarea riscurilor de dezastre la nivel naţional (RO-RISK), în valoare de 30.873.225,35 lei.
IGSU a accesat deja sume importante prin programele europene. În perioada următoare, o sumă de aproximativ 80 de milioane euro va fi pusă la dispoziţia instituţiei noastre pentru continuarea dotării cu mijloace specifice de intervenţie pentru gestionarea riscurilor identificate (incendii de pădure, inundaţii, dezastre), dar şi pentru crearea unor poligoane şi centre de pregătire destinate personalului operativ, anunță PROMPT MEDIA.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii