Web Analytics

Folk In a fost peste aşteptări. Peste 2.000 de participanţi pe plaja de la Budeasa

de | 11.07.2019 13:34 | Cultură

Conform estimărilor jandarmilor, au fost peste 2000 de oameni sâmbăta trecută pe plaja de la Budeasa, la prima ediție a Festivalului Folk In. Dacă în seara de vineri au fost circa 1.000 de participanți, care au venit să urmărească recitalurile lui Andrei Păunescu, Cristi Dumitrașcu, Dinu Olărașu și Mircea Vintilă, audiența s-a dublat sâmbătă seara. În cea de-a doua seară a festivalului organizat impecabil de tânărul primar Mihai Rachieru și echipa sa au cântat juniorul Sorin Bilous din Topoloveni, urmat de greii folkului românesc, Zoia Alecu și Emeric Imre, iar la final, undeva spre ora 23.30, a urmat recitalul de o oră și treizeci de minute al lui Mihai Mărgineanu cu band-ul său.

Lampioane înălțate pe cer și foc de tabără, la final

Popularul artist și actor din „Las Fierbinți” a încins audiența cu celebrele sale melodii ”Mai știi”, ”Mă iubește femeile”, ”Cât te-am iubit, Paraschivo” sau ”Gore din Chitila”. În timpul concertului susținut de Mărgineanu, organizatorii au pus la dispoziția participanților lampioane, care, odată înălțate spre cer, au luminat lacul Budeasa. Și în a doua seară, la fel ca în prima, după concerte, s-a organizat un foc de tabără în jurul căruia s-a stat până spre dimineață.
Printre participanți i-am zărit pe administratorul public al Consiliului Județean, Maria Dinu, care a venit în ambele seri, pe vicepreședinții CJ, Ion Mânzână și Simona Brătulescu, pe inspectorul general școlar Dumitru Tudosoiu, dar și pe deputatul USR Ionuț Moșteanu, singurul parlamentar prezent la acest festival ce s-a dovedit de succes încă de la prima ediție și la care Jurnalul de Argeș a fost partener media.

Mihai Rachieru: „60-70% din cei prezenți au fost din afara localității”

Mihai Rachieru, primarul comunei Budeasa, ne-a declarat: „Din punctul meu de vedere, acest festival îl văd ca pe o reușită. Din discuțiile avute cu oamenii în timpul evenimentului, feed-back-urile au fost foarte bune. Sper ca la anul să creștem… Acest eveniment va deveni o tradiție pentru localitatea noastră. Faptul că anul acesta am avut un public destul de numeros și oamenii au fost încântați de ce s-a întâmplat aici va face, cu siguranță, să menținem acest festival de folk și ne dorim să-l creștem. Au venit mulți oameni din afara localității. Cred că este vorba de 60-70% din cei prezenți”.

Mihai Căpeţ, organizator: „Am ales Budeasa, ca să redăm atmosfera de la Vama Veche”

Iată ce ne-a spus și Mihai Căpeț, unul dintre organizatorii festivalului: ”Am ales Budeasa pentru că am vrut să redăm atmosfera festivalului de la Vama Veche de pe plajă. Noi fiind piteșteni, a contat și treaba asta. Apoi a contat și faptul că nu a existat la noi în zonă un festival de acest gen. În privința organizării pot spune că am avut un volum mare de muncă, atât noi, cât și reprezentanții Primăriei Budeasa.
Pentru prima ediție, noi considerăm că prezența a fost bună. Învățăm din mers și la următoarele ediții vom încerca să acoperim minusurile, dacă ele au existat. Ne propunem să creștem de la an la an… Vreau să vă mai spun că fiecare artist prezent la Budeasa s-a declarat foarte mulțumit de organizare, de felul în care a fost tratat, de public, dar și de locație.
Nu se așteptau să găsească așa ceva aici. Cu această ocazie vreau să le mulțumim partenerilor care ne-au fost alături și pe viitor dorind să facem o tradiție din acest festival; poate vom avea și parteneri mai numeroși”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii