Web Analytics
scris duminică, 02.06.2024

Focul a distrus un lan de grâu, în Argeș

Pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină, duminică, pentru localizarea și lichidarea a patru incendii de vegetație uscată și grâu.

Focul a distrus un lan de grâu, în Argeș

Arderile au fost în comuna Negrași, unde au ars vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață de aproximativ 5.000 mp și o cultură de grâu, pe o suprafață de circa 2 ha. În comuna Căteasca a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 7.000 mp. În orașul Costești a ars o suprafață de aproximativ 100 mp vegetație uscată, iar în comuna Vedea au ars vegetație uscată și resturi vegetale pe aproximativ 80 mp de teren.

Citește și Argeș. A distrus gardul și s-a răsturnat cu mașina

Amenda poate să ajungă și până la 100.000 lei

Pompierii atenționează că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

ISU mai transmite că un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...