Web Analytics
scris vineri, 13.09.2024

Focar de variolă ovină și caprină la granița cu Bulgaria. Măsuri de urgență impuse de ANSVSA

Alertă la granița cu Bulgaria, după confirmarea unui focar de variolă ovină și caprină în țara vecină. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a solicitat o ședință de urgență a Centrului Național de Combatere a Bolilor, iar deciziile luate au intrat în vigoare imediat, la granița cu Bulgaria.

Focar de variolă ovină și caprină la granița cu Bulgaria. Măsuri de urgență impuse de ANSVSA

În urma confirmării focarului de variolă ovină și caprină în Straldzha, regiunea Yambol, Bulgaria, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a solicitat convocarea Centrului Național de Combatere a Bolilor (CNCB). Au fost implementate următoarele măsuri de prevenire și control al variolei ovinelor și caprinelor: alocarea de personal veterinar permanent la toate punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, pentru asigurarea controlului tuturor mijloacelor de transport animale vii și produse de origine animală care intră pe teritoriul României dinspre Bulgaria; amenajarea de puncte de dezinfecție la toate punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, pentru dezinfecția obligatorie a tuturor vehiculelor care intră pe teritoriul României; informarea permanentă a fermierilor și a transportatorilor despre riscurile răspândirii variolei ovinelor și caprinelor și despre măsurile preventive obligatorii.

Citește și: Piloţii ucraineni au început antrenamentele pe avioanele F16, în România

ANSVSA solicită operatorilor economici din România implicați în activitatea de comerț cu rumegătoare să acorde maximă atenție instrucțiunilor transmise de ANSVSA prin intermediul DSVSA județene, pentru a-și proteja efectivele de rumegătoare mici de această boală. Orice suspiciune de boală trebuie notificată în cel mai scurt timp DSVSA județene, a transmis Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...