Web Analytics
scris miercuri, 24.12.2014

Florin Radu, preşedintele PSD Oarja, cere 10.000 de euro în instanţă celor care i-au incendiat maşina

# Soţii Gabriel şi Nicoleta Miu au fost trimişi în judecată la începutul acestei luni pentru distrugerea automobilului Mercedes Vito deţinut de Florin Radu.

Florin Radu, preşedintele PSD Oarja, cere 10.000 de euro în instanţă celor care i-au incendiat maşina

La începutul lunii decembrie s-a dispus trimiterea în judecată a soților Gabriel și Nicoleta Miu pentru distrugerea unei mașini ce îi aparține consilierului local şi preşedinte al PSD Oarja, Florin Radu. Gabriel Miu este cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, iar soția acestuia pentru complicitate.
Cu o mască improvizată dintr-o pereche de dresuri de damă și șosete purtate peste încălțăminte pentru a nu lăsa urme, cei doi soți i-au incendiat mașina președintelui PSD Oarja, Florin Radu, în încercarea lor de a se răzbuna pentru o faptă anterioară petrecută în luna august a.c., unde Gabriel Miu acuza că a fost bătut de către consilierul local. Reamintim că la data de 5 noiembrie a.c., Florin Radu, patronul firmei SC Alimex RF SRL Pitești, a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că în noaptea de 4 spre 5 noiembrie, persoane necunoscute i-au incendiat o autoutilitară marca Mercedes Vito, aflată în curtea interioară a pensiunii pe care o administrează punând în pericol alte trei autovehicule aflate în imediata vecinătate, cât și pensiunea. Oamenii legii au făcut mai multe cercetări privind incendierea autoutilitarei ce urma să fie folosită în campania electorală, constatând că Gabriel Miu şi soția sa Nicoleta, ambii din comuna Oarja, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi cu partea vătămată, în acest sens existând un alt dosar penal pentru lovire şi distrugere, ar fi incendiat autovehiculul, folosindu-se de o sticlă cu combustibil petrolier. Pe fondul acestei stări conflictuale, Gabriel Miu a încercat să se răzbune pe președintele PSD Oarja. În rechizitoriul procurorilor din data de 2 decembrie este descris amănunțit modul în care Gabriel Miu, ajutat de soția sa, a incendiat mașina consilierului local din Oarja. În rechizitoriu se arată că sub presiunea amenințărilor și loviturilor, Gabriel Miu și-a convins soția să participe la tentativa sa de răzbunare. Ajunși în fața locului cu pricina, după plecarea ultimilor clienți din barul pensiunii, Gabriel Miu și-a pus masca improvizată, a intrat în curte de unde a ales cea mai scumpă mașină din parcare, în opinia sa, și a turnat benzină pe ea. Apoi a părăsit incinta proprietății și a aruncat sticlele pe mașină provocând o explozie.

Pentu a-şi crea alibi, soţii Miu au plecat în vizită la o rudă din Mioveni

Din raportul ISU s-a constatat că exista pericol iminent de propagare a incendiului la alte trei autoturisme aflate în imediata vecinătate. Pentru a-și asigura un alibi, soții Miu au plecat apoi la o mătușă din Mioveni, unde au rămas peste noapte. În urma cercetărilor polițiștilor argeșeni, Nicoleta Miu a indicat acestora traseul urmat în noaptea săvârșirii faptelor. În procesul deschis pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, Florin Radu s-a consituit parte civilă în proces, ca reprezentant al firmei SC Alimex RF SRL Pitești cu suma de 10 mii de euro. Se pare că președintele PSD Oarja intră destul de des în conflicte cu consătenii săi, în anul 2012, acesta fiind acuzat de un fost angajat că a făcut presiuni asupra sa, ca în schimbul sumei de 50 de milioane de lei vechi, să otrăvească heleșteul din Oarja a cărui concesiune Florin Radu o pierduse într-un proces cu primăria din localitate. Alex Vlaicu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...