Web Analytics

Florin Cîțu vrea să mărească salariul minim înainte de 1 ianuarie 2022

de | 17.09.2021 10:13 | Actualitate, Politica si Administratie

Premierul Florin Cîţu lansează ideea devansării datei la care ar urma să crească valoarea salarului minim pe economie, el indicând, în acest sens, data de 1 noiembrie sau 1 decembrie, când salariul minim ar putea creşte cu opt procente.

CITEȘTE ȘI: Emmanuel Macron a anunţat moartea liderului Stat Islamic din Sahara

„Este o propunere pe care o am, mă gândesc să facem o creştere de 8% de exemplu, dar să fie de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie şi atunci să fim mai aproape de acea creştere de 10% pe care o propun cei de la sindicate. Este o discuţie pe care trebuie să o am, dar este propunerea cu care vreau să vin în Consiliul Tripartit”, afirmă primul ministru.

CITEȘTE ȘI: Florin Proca revine la Primăria Berevoeşti

„Vreau să avem o soluţie până la 1 octombrie, sper să găsim o soluţie până la 1 octombrie. Este o propunere de creştere a salariului minim venită de la patronate, de 8%, şi o propunere din partea sindicatelor de creştere de 10%. În acelaşi timp aş vrea să ne gândim totuşi la o formulă care să poată să fie aplicată în fiecare an, nu să venim să discutăm în fiecare an un procent de creştere”, a afirmat primul ministru joi seară, la TVR.

 

foto: Inquam Photos

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii