Web Analytics

Florin Cîțu, anunț despre creșterea alocațiilor. Când va intra în vigoare

de | 28.07.2020 09:02 | Economie

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat, luni seară, că alocațiile vor crește de la 1 august cu un procent „în jurul a 15%”. Proiectul se află în avizare și va intra în ședința de Guvern din această săptămână.

La dublarea alocaţiilor a fost mereu o problemă. E o lege populistă facută de PSD ca să arunce în aer Guvernul. E o lege făcută fără finanţare, din punctul meu de vedere e neconstituţională. Noi vom creşte alocaţiile de la 1 august, e în avizare deja proiectul de lege, în următoarea şedinţă de Guvern va fi avizat. Şi în creşterea pensiilor şi în cea a alocaţiilor trebuie luat în considerare că am cheltuit cel mai mare procent pe investiţii din ultimii ani,” a declarat ministrul Finanţelor, conform realitatea.net.

Alocațiile, majorate cu 15% de la 1 august

Cîțu a spus că procentul este mai mare decât propunerea făcută pentru pensii, de 10%.

„Premierul va anunţa (cu cât vor creşte alocaţiile-n.r.). Creşterea e mai mare decât am propus să crească la pensii. În jurul acestei cifre de 15%, da. Dar vom face de la 1 ianuarie o altă creştere, nu ne oprim aici. Ştim că sunt probleme, dar contextul este unul dificil”, a precizat ministrul.

Potrivit lui Cîțu, decizia privind majorarea pensiilor va fi anunțată la jumătatea lunii august.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii