Web Analytics
scris luni, 21.10.2024

Flautista Casandra Iamandi, solista concertului de joi de la Filarmonica Pitești

Flautista Casandra Iamandi, solista concertului de joi de la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 24 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic susținut de orchestra de coarde a instituției, alături de dirijorul Theo Wolters și flautista Casandra Iamandi.

În program: D. Șostakovici – „Simfonia de cameră în do minor, op. 110a”, S. Mercadante – „Concert pentru flaut și orchestră în mi minor” și A. Dvořák – „Serenada pentru orchestră de coarde în Mi major, op. 22”.

Născută în 1988, la Piatra Neamț, Casandra Iamandi a început studiul flautului cu profesorul Petru Azaharioaie, absolvind, ulterior, Colegiul Național „Dinu Lipatti” la clasa profesorului Virgil Oprițoiu. A urmat Universitatea Națională de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, profesor fiindu-i binecunoscutul flautist Cătălin Oprițoiu. A participat la masterclassuri susținute de Pierre Yves Artaud, Mario Caroli, Heidi Indermuhle, Benoit Fromanger, Michael Cox și a colaborat cu numeroase orchestre și filarmonici, amintind Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, filarmonicile „Muntenia” și „Ion Dumitrescu” din Târgoviște, respectiv, Râmnicu Vâlcea. A susținut recitaluri la București, Sighișoara, Piatra Neamț și concerte, ca solistă, cu Filarmonica Pitești, a cărei angajată este din 2012.

Citește și Piteşti. Festivalul de Muzică Lăutărească „Zavaidoc”: înscrieri la concurs

Dirijorul Theo Wolters este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Încă de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflători condusă de tatăl său. Studiile universitare le urmează la Conservatorul din Maastricht, unde este îndrumat de reputaţi profesori. A fost solo-trompetist la Overijssels Philharmonisch din Enschede (Olanda). Din 1979 devine membru al celebrei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam, realizând cu aceasta numeroase înregistrări cu dirijori de renume. În paralel cu studiul instrumental şi orchestral, a studiat arta dirijoratului. A susţinut concerte, ca dirijor, cu orchestre din Olanda, Slovacia, Rusia, Coreea de Sud, Germania, România ș.a. Este dirijor invitat permanent al orchestrelor simfonice din Cluj, Sibiu şi Piteşti. În stagiunile precedente, Theo Wolters a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 de lei sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Citește și CALENDAR CREŞTIN ORTODOX – 21 Octombrie: Sfinții Mărturisitori Ardeleni

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...