Web Analytics

Finala Euro 2020: Italia învinge Anglia, pe Wembley, după lovituri de la 11 m

de | 12.07.2021 01:48 | Actualitate, Sport

Speranțele Angliei de a pune capăt unei așteptări de 55 de ani pentru a câștiga un trofeu major au fost zdrobite într-un mod impresionant, deoarece au pierdut cu 3-2 la penalty-uri în finala cu Italia la  Euro 2020 de pe Wembley.

În ciuda celor două penalty-uri  parate de goalkeeper-ul Jordan Pickford, penalty-urile ratate de Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka s-au dovedit decisive.

În prima lor finală de după 1966 și jucând pe Wembley, în fața unei mulțimi foarte vocale de aproximativ 60.000 de spectatori, Anglia a început bine când a marcat în al doilea minut, Luke Shaw voleu superb după o centrare foarte precisă și spectaculoasă.

Dar Italia a început, după prima repriză, să preia controlul jocului și a egalat la jumătatea reprizei a doua, când Leonardo Bonucci a împins balonul în poartă de la mică distanță, după o aglomerare în urma unui corner.

Anglia și-a redobândit calmul și a reușit să ducă jocul în prelungiri și, după alte 30 de minute pline de nerv, au fost necesare penalty-uri pentru a separa cele două părți.

Citește și: Garbine Muguruza, vacanță în Argeș, după ce a fost eliminată de la Wimbledon

Și, în ceea ce a fost a doua finală de Campionat European care a fost decisă prin lovituri de penalty, de data asta a fost Italia, care a învins Anglia cu scorul de 3-2.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii