Web Analytics

Filmul „Dublu” al regizoarei piteştence Catrinel Dănăiaţă va fi proiectat la Festivalul Filmului Românesc în California

de | 20.04.2017 11:03 | Cultură

17 danaiataÎntre 20 și 25 aprilie, în California are loc cea de-a 6-a ediție a Festivalului Filmului Românesc. Proiecțiile vor avea loc la prestigioasele universități Stanford, Berkeley și San Francisco. Doar șase filme au fost selectate, iar printre ele se numără și „Dublu”, debutul regizoral al piteștencei Catrinel Dănăiață. „Dublu” este într-o companie extrem de selectă, alături de filme premiate precum „Bacalaureat” de Cristian Mungiu, 2Câini” de Bogdan Mirică sau „Aferim” al lui Radu Jude.
Filmul „Dublu” a avut trei nominalizări la ediția din acest an a Premiilor Gopo.
Lungmetrajul „Dublu”, regizat de piteșteanca Catrinel Dănăiață, a avut în iulie 2016 premiera internațională în cadrul celei de-a 51-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary și s-a bucurat de numeroase aprecieri de la public, critici și presa de specialitate. „Dublu” a fost inclus în competiția „East of the West“, secțiune dedicată regizorilor aflați la primul sau al doilea film și în cadrul căreia au concurat 12 producții din Europa Centrală și de Est, Balcani, Grecia, Turcia, dar și din țări ale fostului bloc sovietic.
Cu o carieră deja extrem de apreciată, Catrinel Dănăiață a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București, secția Regie de film. Este doctor în Cinematografie și Media și lector universitar la Universitatea Hyperion din Capitală.  

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii