Web Analytics

Fiica Ilenei Brătianu şi magnatul Nicolae Ivănescu, citaţi în procesul Pădurii Trivale

de | 9.02.2017 15:16 | Dezvăluiri

4 Ivanescu01Direcția Silvică Argeș a cerut în instanță, în august 2016, anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 hectare din Pădurea Trivale ce au ajuns la magnatul Ivănescu și la mai mulți evrei și pe care Prefectura le-a recuperat prin proces, însă procesul nu a început nici până acum la Judecătoria Pitești.

După cum ne-a declarat Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș, procesul efectiv va începe în această primăvară, odată cu audierea părților implicate. Printre cei care vor fi audiați se numără Marie Helene Fabra Brătianu-fiica Ilenei Brătianu, precum și magnatul Nicolae Ivănescu. „S-au depus toate documentele cerute de către Judecătorie, iar instanța i-a anunțat pe toți cei care urmează să fie citați în acest proces. Terenul din Pădurea Trivale este acum blocat, nimeni nu poate face ceva pe el. Legat de proces, cred că acesta va fi unul de durată”.

Valeria Stoian, administratorul firmei ce a cumpărat 22 de hectare în Trivale: „Este posibil să acționăm în instanță autoritățile din Argeș”

4 ValeriaStoianDoamna Valeria Stoian, unul dintre administratorii firmei Orly Forest (alături de israelianul Leza Yosef), cea care în 2010 a cumpărat 22 hectare din pădurea Trivale  pentru peste 2,3 milioane de euro de la afaceristul Nicolae Ivănescu, a acceptat să vorbească din nou despre problemele legate de Pădurea Trivale. „Știu că Direcția Silvică Argeș a cerut în instanță anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 hectare din Pădurea Trivale, suprafață ce include și cele 22 de hectare pe care noi le-am cumpărat în 2010. Până acum nu am fost chemați la Judecătoria Pitești. Vreau să vorbesc și cu primarul Cornel Ionică legat de problemele privind terenul din Pădurea Trivale. Toate autoritățile din Argeș ne-au spus, la vremea respectivă, că terenul este în regulă, că nu există niciun impediment. Avocații noștri au verificat atunci toate actele timp de două săptămâni. Cei de la Ocolul Silvic Pitești ne-au spus atunci că nu doresc să cumpere terenul din Pădurea Trivale. Nu știu în ce măsură Nicolae Ivănescu este vinovat, nu el a luat pădurea de la stat. Este posibil să acționăm în instanță autoritățile din Argeș. Noi am respectat toate legile românești”, spune Valeria Stoian.

Marie Helene Fabra Brătianu: ”Avocatul meu va merge la CEDO cu acest dosar”

4 MarieHeleneAm luat legătura și cu doamna Marie Helene Fabra Brătianu, fiica Ilenei Brătianu, privind acest dosar cu foarte multe semne de întrebare al teleportării terenurilor de la Rătești în Pădurea Trivale, dosar ce este investigat și de procurorii DNA. „Avocatul meu va merge la CEDO cu acest dosar cu atâtea semne de întrebare și care trenează de atâția ani. O să continui să mă bat. Și sper ca și procurorii DNA să trateze cu multă seriozitate acest dosar”, ne-a declarat Marie Helene Fabra Brătianu.

Titlul de proprietate pentru terenurile din Trivale a fost anulat în decembrie 2015

La începutul lunii august 2016, Direcția Silvică Argeș a început la Judecătoria Pitești acțiunea prin care cere în instanță anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 hectare din Pădurea Trivale, ce au ajuns de la Ileana Brătianu la omul de afaceri Nicolae Ivănescu și ulterior la mai mulți evrei. Concret, în procesul de la Judecătorie, pârâți sunt Nicolae Ivănescu, soția sa și trei firme deținute de oameni de afaceri din Israel, în speță Orly Forest, KNA Big Investment și Gov Estate&Investment R. Titlul de proprietate fusese anulat pe 3 decembrie 2015.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Padurea Trivale a fost retrocedata ilegal. Poate acum in al douasprezecelea ceas judecatorii curajosi mai pot repara ceva si face un bine orasului care are nevoie de padure si aer curat !