Web Analytics
scris joi, 27.06.2024

Festivaluri româneşti peste hotare, cu musceleni în prim plan

Portul și jocul popular românesc au acaparat mapamondul în această perioadă! Găsești români, argeșeni, musceleni cu deosebire pe ambele maluri ale Atlanticului, fiindcă săptămâna trecută s-au aflat în Statele Unite ale Americii, la New York, membrii Ansamblului ”Ciobănașul” – Corbii de Piatră, însoțiți de interpreți de folclor.

Festivaluri româneşti peste hotare, cu musceleni în prim plan

În coordonarea Simonei Anghel, ansamblul a participat la ediția din acest an a Festivalului ”Romania Day on Broadway”, manifestarea a cărei amploare a determinat autoritățile locale să închidă o parte din stradă. Și nu doar muscelenii au fost acolo, ci și români stabiliți în Canada și români din State veniți să guste bunătăți de acasă și să asculte muzică populară.
În această săptămână continuă în Spania ”Encuentro Cultural y Empresarial Hispano-Rumano”, altfel spus ”Zilele României în Getafe”. S-au derulat deja Ziua Iei, o întâlnire de afaceri hispano-română, iar pe 29 iunie va fi închiderea cu spectacol de folclor și paradă de costume populare.
Iar zilele trecute s-a încheiat în Germania, la Nurnberg, proiectul ”Brâul care ne unește”, inițiat de Centrul Cultural Româno-Moldo-German ”Dumitru Dorin Prunariu”. Acolo a fost expus un brâu românesc lung de 1.667,41 metri care a intrat în Cartea recordurilor. Iar la confecționarea acestuia au participat și muscelence de la Șezătoarea Domnișancelor.
C.I.B.

Citește și Centru de vizitare a zimbrilor la Lereşti

Citește și Calinic a fost externat: „M-am întors la Curtea de Argeş şi mi-am preluat atribuţiile administrativ pastorale”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită