Web Analytics
scris vineri, 21.06.2024

Festivalul lavandei, în Argeș, de Rusalii. Atracții în lanul cu parfum îmbătător

Un inedit festival al lavandei, în fapt o întâlnire cu parfum de lavandă în mijlocul naturii, va avea loc de Rusalii în Argeș. Astfel, sâmbătă și duminică (22 și 23 iunie), la Uda, o comună din vestul județului, are loc a cincea edițe a evenimentului „Întâlnire cu parfum de lavandă”, organizat de un tânăr localnic, Marius Cocean.

Festivalul lavandei, în Argeș, de Rusalii. Atracții în lanul cu parfum îmbătător

Citește și: Sărbătoare la Hârsești, în Argeș! Călușul de Rusalii și 4 secole de la prima atestare

Licențiat la trei facultăți (una în Spania) și absolvent a două mastere, Marius Cocean, care deține și o școală de arte marțiale în Pitești (sportivii săi au obținut multe premii internaționale, ultimul chiar săptămâna trecută, la World Cup Budapesta), are aplecare și către agricultură.

Anul acesta, în preziua și în prima zi de Rusalii, îi invită pe iubitorii de frumos și de parfum de lavandă, la Uda de Jos, în lanul său plantat cu un hectar cu lavandă înflorită, care te îmbie cu un miros îmbătător.

Jurnalistul Constantin Pașol (Radio Românie), cel care ne-a furnizat aceste informații, ne-a spicuit câteva dintre atracțiile celor două zile: realizarea de fotografii și filmulețe în lanul de lavandă, participarea la diverse ateliere de creație (buchete și coronițe cu lavandă de diferite soiuri și culori), participarea la spectacole artistice alături de Ansamblul de călușari „Mugurașii” din Optași, Olt, și de formația Iulian Brezan din localitate.

Nu vor lipsi expozițiile cu buchete, cu parfum și ulei esențial de lavandă. Iar doamna Lili, mama organizatorului manifestării în aer liber, îi așteaptă pe vizitatori cu cele mai bune gogoși – ne-a mai spus, după ce le-a gustat, Constantin Pașol.

Programul evenimentului este, atât sâmbătă cât și duminică, între orele 10-21, dar lanul de lavandă poate fi vizitat până pe 25 iunie.

Detalii și pe pagina de facebook Levănțica Lili: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063617231247

(Sursa foto: Marius Cocean)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită