Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit

de | 13.12.2021 22:25 | Actualitate

Cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit se va deschide marţi, 14 decembrie, în format fizic, la Cinemateca Eforie, şi online, pe cinepub.ro.

Organizatorii au ales în acest an să acorde o atenţie deosebită filmului studenţesc românesc şi tinerelor speranţe cinematografice autohtone, selectând un număr considerabil de producţii din diverşi ani de studiu, scrie timpromanesc.ro.

Citește și:“PUŢINE MAI SUNT PE PĂMÂNT LUCRURI SFINTE”. A pierit Lucian Avramescu

Filmele străine din competiţie se constituie într-o selecţie puternică, fiind reprezentative tematic şi stilistic pentru căutările tinerei generaţii de cineaşti.

De-a lungul a cinci zile de proiecţii (14 şi 18 decembrie) publicul va avea ocazia să ia pulsul viitorului cinema-ului românesc şi să descopere o paletă largă de viziuni cinematografice originale, din zone culturale diferite, aparţinând unora dintre cei mai promiţători actuali studenţi, viitori autori de film.

Juriul festivalului este compus din personalităţi recunoscute din ţară şi străinătate: regizoarea, producătoarea şi iniţiatoarea de festivaluri Suzy Gillett – preşedinte juriu (UK); regizoarea şi actriţa Alina Grigore; regizorul Gabriel de Achim; directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile şi criticul de film Călin Boto.

În ultima zi de festival, CineMAiubit va prezenta două proiecţii speciale: o selecţie de trei filme documentare grupate sub titlul DOC.UNATC, urmate de o discuţie despre necesitatea şi destinul filmului documentar în România şi o proiecţie din ciclul “Arhiva Activă”: filme de patrimoniu din filmoteca UNATC, restaurate şi redate publicului.

Programul poate fi consultat pe site-ul şi pe pagina de Facebook ale festivalului şi pe paginile de socializare ale UNATC şi cinepub.ro.

Citiți și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

Festivalul este organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale” Bucureşti şi Fundaţia Cinemaiubit, având ca principali parteneri platforma CINEPUB.RO şi Cinemateca Eforie, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Uniunii Cineaştilor din România, DACIN SARA şi ICR.

CineMAiubit a luat fiinţă în 1996, la iniţiativa Elisabetei Bostan, decanul de atunci al Facultăţii de film şi preşedintele Fundaţiei Cinemaiubit şi este, încă de la debut, mai mult decât un festival, acţionând ca o platformă educaţională cu rol de catalizator în educaţia universitară cinematografică.

Acest articol este despre: cinemaiubit

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Verificări pe cursurile de apă din Argeș 
Verificări pe cursurile de apă din Argeș 

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea, împreună cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Argeş și Gărzii Forestiere au realizat în perioada 2 – 21 mai 2022 acțiunea de verificare a modului în care au fost salubrizate...

Tânăr de 17 ani luat la bătaie, în Argeș
Tânăr de 17 ani luat la bătaie, în Argeș

În ziua de 26 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tpoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte...

Percheziții în Argeș. 20 de persoane au fost duse la audieri
Percheziții în Argeș. 20 de persoane au fost duse la audieri

În baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfăşurat trei percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de...


Loading RSS Feed