Web Analytics
scris marți, 11.06.2024

Festivalul de film internațional „Très Court” în parcul conacului Golești. Intrarea este gratuită!

Festivalul de film internațional „Très Court” în parcul conacului Golești. Intrarea este gratuită!

A XXVI-a ediţie a Très Court International Film Festival: bun venit în Absurdistan! vine şi la Muzeul Goleşti, în perioada 14-15 mai 2024. Împreună cu Alianţa Franceză Filiala Piteşti instituția de cultură argeșeană va fi gazda unui eveniment internaţional care se desfășoară între 7 şi 16 iunie 2024 în cincizeci de oraşe de pe glob, dintre care 9 oraşe din România: Arad, Baia Mare, Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Timişoara.
Pentru ediţia de anul acesta a festivalului, cuvântul de ordine este absurdul. Este ca şi cum poveştile ar fi vrut să transceandă realităţile noastre. Este ca şi cum aceste filme ar căuta în zone inedite şi neexplorate, o nouă formă de poezie şi de umor capabilă să dea un sens vremurilor pe care trăim.

Din cele aproape o sută de filme selectate pentru această a XXVI-a ediţie se desprinde o formă de speranţă, de evadare,o bulă de aer proaspăt pe care acest format foarte scurt poate,mai mult decât oricare altul, să o transmită şi să o împărtăşească.
Participanţii la proiecţii vor avea ocazia de a fi activi şi de a vota creaţiile preferate.

La finalul festivalului, vor fi decernate 9 premii, inclusiv un Premiul Internaţional al Publicului, decis prin voturile spectatorilor.
Toate filmele sunt subtitrate în limba română.
Institutului Francez din România sărbătoreşte în acest an 100 de ani de la înfiinţare derulând proiecte multe şi incitante, alături de multe generaţii de tineri crescute în admiraţia şi preţuirea limbii şi civilizaţiei franceze.
Programul proiecţiilor în aer liber de la Muzeul Goleşti, strada Radu Golescu 34, Ştefăneşti, judeţul Argeş:
Vineri, 14 iunie
18h • Competiția internațională
20h • Selecția franceză

Sâmbătă, 15 iunie2024
18h30 • Selecția familială
20h30 • Selecția Best of 2023
Intrarea este gratuită!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...