Web Analytics

VIDEO. Festa italiană la Piteşti! Cum a petrecut Nicola Inquieto eliberarea sa din arest

de | 2.05.2018 21:26 | Dezvăluiri

4 01# „A fost mare sărbătoare, așa cum se obișnuiește în Italia, în cartierele Mafiei și ale Camorrei”

Sub titlul „Casalesi în România. Nicola Inquieto eliberat. Este la Pitești  și sărbătorește”, cotidianul online fanpage.it, ediția de Napoli, descrie, chiar a doua zi după eliberarea din arestul IPJ Argeș, cum a sărbătorit mafiotul italian la vila sa din cartierul Găvana. Cităm: „Liber, cel puțin până când se va judeca procedura de extrădare. Dar liber. Doar două săptămâni de carceră pentru Nicola Inquieto, bărbatul trimis în România de capul Casalesilor, Michele Zagaria, și care, la Pitești, și-a construit un imperiu. S-a întors ieri-seară acasă, în vila cu trei etaje,  pe care o împarte cu mai tânăra Ioana Petrescu și fiica lor. Și a fost apoi o mare sărbătoare, cum încă se obișnuiește în Italia, în cartierele Mafiei și ale Camorrei, când este eliberat unul de al lor. O decizie surpriză cea a Înaltei Curți de Casație din România. Neașteptată pentru Direcția Investigativă Antimafia, dar și pentru Poliția Română, care și-a văzut confirmat doar sechestrul asupra bunurilor lui Inquieto (estimate la 12 milioane de euro), aflat tot în așteptarea hotărârii definitive”. În continuare, autoarea articolului se exprimă critic la adresa legii românești, nu suficient de dură în privința arestării mafioților și a bunurilor acestora.

Critici în Italia pentru cum îi protejează legea din România pe mafioți și bunurile acestora

4 02„Se poate imagina acum o lungă și complicată bătălie legală, în care se vor confrunta dispozițiile Antimafia în vigoare în Italia și dreptul penal român, care nu prevede dispozițiile prevăzute de legea italiană în cazul asocierii de tip mafiot. Se au în vedere probleme chiar în ceea ce privește sechestrul. De fapt, în această țară este vorba doar despre o custodie temporară, finalizată cu vânzare. Statul încasează banii, dar bunurile sunt vândute repede, fără a se lua măsuri de precauție. Riscul ca bogățiile clanului să rămână blindate în România este, deci, foarte înalt. Dar procesul se va încrucișa cu cel al fratelui arestat în Italia, Giuseppe, și scena mai îndepărtată a capturării lui Michele Zagaria, nici până acum pe deplin clară, în casa lui Vicenzo Inquieto, celălalt frate al lui Nicola. (Despre acesta din urmă, am dezvăluit în ediția trecută că a fost văzut chiar pe stradă, la Pitești, în timpul manifestărilor de Simfonia Lalelelor, n.red.). Însă ancheta celor de la Direcția Antimafia din Napoli nu este încheiată, chiar dacă se întoarce la primul nivel, investigatorii vizând alte fire ale afacerilor Casalesilor în Italia”.

Articolul a fost scris de jurnalista Rosaria Capacchione din Napoli. Munca sa de cronică judiciară și anchetele privind clanul Casalesi au costat-o scump, fiind nevoită să trăiască sub escortă din cauza amenințărilor mafiei. A fost senatoare și a făcut parte din Comisia Parlamentară Antimafia.

 

 

[iframe width=”854″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/wjaOfT1XwKU” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii