Web Analytics

Fermă ecologică de curcani la Topoloveni

de | 19.12.2019 14:16 | Economie

# Primarul Boțârcă: ”Ferma e a unei familii cu multă experiență în creșterea animalelor”

Firma Bio Star Logistic va crea la Topoloveni o fermă ecologică de curcani, banii fiind obținuți prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Ferma va fi construită pe o suprafață de 2,7 hectare. Hala în care vor fi crescuți cei peste 1.600 de curcani va avea 1.632 mp, iar abatorul și secția de procesare a cărnii vor măsura aproape 300 mp. Abatorul are o capacitate de procesare de aproximativ 40 de tone de carne de curcan pe an. Valoarea totală a investiției se va ridica la aproximativ 8 milioane lei fără TVA.

Primarul Gheorghiță Boțârcă: ”Investiția este de 2 milioane euro”

”Ferma va fi a unei familii din Topoloveni, care are multă experiență în creșterea animalelelor. Construcția fermei va începe în primăvara lui 2020. Iar ferma va fi funcțională fie din toamna anului viitor, fie din primăvara lui 2021. Este o investiție de aproape 2 milioane euro. Iar această investiție importantă vine cumva să completeze ce am demarat noi cu ani în urmă, pe partea de Bunătăți de Topoloveni, de hrană sănătoasă. Eu în această direcție îndrept orașul, către o hrană sănătoasă. De aceea am și refuzat investiții poluante pe raza orașului. Ne focalizăm și pe culturi eco”, ne-a declarat primarul Gheorghiță Boțârcă de la Topoloveni.
Legat de dotările viitoarei ferme de curcani, trebuie spus că acestea vor fi unele extrem de moderne.
De exemplu, bucătăria furajeră va fi dotată cu moară cu ciocănele destinată măcinării componentelor furajere, buncăr tampon și răcitor granule.
La rândul lor, silozurile de la viitoarea fermă vor avea sisteme automate de încărcare-descărcare, sistem de aerare a cerealelor și monitorizare a temperaturii interioare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii