Web Analytics

Femei lovite pe trecerea de pietoni

de | 14.08.2020 19:26 | Actualitate

O tânără de 21 de ani, din Costesti, care se deplasa pe DJ 659A, către Pitești, a acroșat o altă tânără de 22 de ani, din Vulturești, care s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, fără să se asigure.
Aceasta a fost rănită ușor.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpa. O altà femeie de 37 de ani, care conducea un autoturism pe str. Gral Eremia Grigorescu, din direcția Dumbravei spre Calea Bascov, a acroșat și accidentat ușor o femeie de 43 de ani, din Pitești, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. „Recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus.
Totodată, dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea.
Țineți cont că implicarea în orice fel de eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.
Pietonii trebuie să îşi ia măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!” transmite IPJ Arges.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Cred că nu s-a adaptat viteza in ambele cazuri. De regulă in localitate circul cu 40 km la oră ziua iar noaptea cu 30-35 km la oră ptr a preveni orice situație neplăcută.
    Și așa, am dat peste situatii peste care am trecut cu bine, fără nervi și înjurături iar majoritate pietonilor au înțeles că erau vinovați.
    A șofa cu limită de 50 km la oră în localitate, este ptr mine, un lucru prost. Sunt orașe in lume unde sunt limite de 30 sau 40 km la oră și nu se produc evenimente rutiere ptr că sunt extrem de atenți și focusați doar pe traseul de parcurs.

    • Da’ de ce nu-ți cumperi un tractor să circuli cu maxim 30 de km/h???