Web Analytics
scris joi, 13.10.2022

FEDERAȚIA RUSĂ, DECLARATĂ STAT TERORIST DE ADUNAREA PARLAMENTARĂ A CONSILIULUI EUROPEI

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat, joi, o rezoluție prin care a declarat Federația Rusă stat terorist. Rezoluția este intitulată „Escaladarea continuă în agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”.

FEDERAȚIA RUSĂ, DECLARATĂ STAT TERORIST DE ADUNAREA PARLAMENTARĂ A CONSILIULUI EUROPEI

Anunțul a fost făcut de Oleksiy Goncharenko, vicepreședinte al Comisiei pentru migrație și refugiați a APCE. 99 de membri ai adunării au votat pentru, iar unul s-a abținut.

Citește și: Reprezentanţii Agent Green avertizează că pe Valea Sâmbetei, în Munţii Făgăraş, în sit Natura 2000, se construiesc o mănăstire, o reședință şi un drum de acces

De asemenea, rezoluția mai prevede necesitatea aprovizionării cu arme a Ucrainei, mai ales sisteme de apărare antiaeriană și apreciază că nu există motive pentru care Rusia să se afle în Consiliul de Securitate al ONU, prezența acesteia fiind chiar ilegală. De asemenea, se cere crearea unui tribunal international pentru judecarea crimelor de război.

În cadrul ședinței în care s-a adoptat rezoluția a vorbit și președintele Volodimir Zelenski. Președintele Ucrainei a spus că Europa poate juca un rol istoric în crearea tribunalului internațional care să judece agresiunile Rusiei împotriva Ucrainei, relatează spotmedia.ro.

Citește și: Rețeaua de socializare a lui Donald Trump se poate descărca pe Google Play Store

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este o adunare interparlamentară de legiuitori din 46 de state membre.

Sursa foto: Twitter/APC

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...