FEADR – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale le-a plătit aproximativ 582 de milioane de euro fermierilor, în ultimul an

de | 20.10.2021 19:08 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat că le-a plătit aproximativ 582 de milioane de euro fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor şi autorităţilor publice locale, în perioada 16 octombrie 2020 – 15 octombrie 2021, din fondurile europene alocate României prin Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR).
”Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a plătit aproximativ 582 de milioane de euro fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor şi autorităţilor publice locale, în perioada 16 octombrie 2020 – 15 octombrie 2021, din fondurile europene alocate României prin Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR)”, a anunţat AFIR.

CITEȘTE ȘI: Dr. Aron Andrei: „Problemele politice au avut întâietate în faţa celor de sănătate publică”

Reprezentanţii AFIR spun că această sumă reprezintă efectiv banii europeni absorbiţi din alocarea pe care o avem de la Comisia Europeană.
”Este o valoare obiectivă care însă nu include banii de la bugetul de stat sau contribuţia proprie a beneficiarilor. A fost un efort care se datorează în principal colectivului AFIR, care s-a implicat în condiţii foarte dificile să verifice fiecare proiect, să analizeze fiecare document şi mai ales să sprijine şi să îndrume beneficiarii pentru a implementa cu succes investiţiile. Pot să asigur că şi în continuare vom menţine acelaşi ritm alert la acelaşi standarde ridicate de eficienţă şi integritate”, a precizat Mihai Moraru, directorul general al AFIR.
În anul financiar 2019, AFIR a efectuat plăţi în valoare de 524 milioane de euro, iar în anul 2020, AFIR a avut un vârf de plăţi de 656 de milioane de euro pentru beneficiarii PNDR.
În acest an financiar, din fondurile europene alocate României, AFIR a efectuat plăţi în valoare de 171,6 milioane de euro în contul fermierilor, beneficiari ai PNDR 2020, pentru investiţii în exploataţii agricole, pomicole, în cooperare şi grupuri de producători. Totodată, agenţia a plătit 211,3 milioane de euro autorităţilor locale, beneficiarii publici ai PNDR 2020, pentru investiţii în infrastructura de bază, de acces şi de patrimoniu cultural din mediul rural.

CITEȘTE ȘI: Un argeşean a primit factură pe luna trecută, deşi nu este racordat la gaze

De asemenea, procesatorii au beneficiat de plăţi în valoare de 68,5 milioane de euro, iar antreprenorii au încasat fonduri în valoare de 22,2 milioane de euro pentru investiţii în sectorul non-agricol. Grupurile de Acţiune Locală (GAL) au beneficiat prin subprogramul tematic LEADER de plăţi în valoare de 68,8 milioane de euro. În plus, AFIR a plătit peste 11 milioane de euro pentru măsurile de sprijin finanţate în cadrul PNDR 2020, pentru transfer de cunoştinţe şi acţiuni de informare, servicii de consiliere, pentru refacerea potenţialului de producţie agricolă afectat de dezastre naturale şi pentru gestionarea riscurilor în agricultură.

Acest articol este despre: afir,agricultura,bani,cereri,feadr,fermieri,program

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole