FEADR – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale le-a plătit aproximativ 582 de milioane de euro fermierilor, în ultimul an

de | 20.10.2021 19:08 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat că le-a plătit aproximativ 582 de milioane de euro fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor şi autorităţilor publice locale, în perioada 16 octombrie 2020 – 15 octombrie 2021, din fondurile europene alocate României prin Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR).
”Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a plătit aproximativ 582 de milioane de euro fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor şi autorităţilor publice locale, în perioada 16 octombrie 2020 – 15 octombrie 2021, din fondurile europene alocate României prin Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR)”, a anunţat AFIR.

CITEȘTE ȘI: Dr. Aron Andrei: „Problemele politice au avut întâietate în faţa celor de sănătate publică”

Reprezentanţii AFIR spun că această sumă reprezintă efectiv banii europeni absorbiţi din alocarea pe care o avem de la Comisia Europeană.
”Este o valoare obiectivă care însă nu include banii de la bugetul de stat sau contribuţia proprie a beneficiarilor. A fost un efort care se datorează în principal colectivului AFIR, care s-a implicat în condiţii foarte dificile să verifice fiecare proiect, să analizeze fiecare document şi mai ales să sprijine şi să îndrume beneficiarii pentru a implementa cu succes investiţiile. Pot să asigur că şi în continuare vom menţine acelaşi ritm alert la acelaşi standarde ridicate de eficienţă şi integritate”, a precizat Mihai Moraru, directorul general al AFIR.
În anul financiar 2019, AFIR a efectuat plăţi în valoare de 524 milioane de euro, iar în anul 2020, AFIR a avut un vârf de plăţi de 656 de milioane de euro pentru beneficiarii PNDR.
În acest an financiar, din fondurile europene alocate României, AFIR a efectuat plăţi în valoare de 171,6 milioane de euro în contul fermierilor, beneficiari ai PNDR 2020, pentru investiţii în exploataţii agricole, pomicole, în cooperare şi grupuri de producători. Totodată, agenţia a plătit 211,3 milioane de euro autorităţilor locale, beneficiarii publici ai PNDR 2020, pentru investiţii în infrastructura de bază, de acces şi de patrimoniu cultural din mediul rural.

CITEȘTE ȘI: Un argeşean a primit factură pe luna trecută, deşi nu este racordat la gaze

De asemenea, procesatorii au beneficiat de plăţi în valoare de 68,5 milioane de euro, iar antreprenorii au încasat fonduri în valoare de 22,2 milioane de euro pentru investiţii în sectorul non-agricol. Grupurile de Acţiune Locală (GAL) au beneficiat prin subprogramul tematic LEADER de plăţi în valoare de 68,8 milioane de euro. În plus, AFIR a plătit peste 11 milioane de euro pentru măsurile de sprijin finanţate în cadrul PNDR 2020, pentru transfer de cunoştinţe şi acţiuni de informare, servicii de consiliere, pentru refacerea potenţialului de producţie agricolă afectat de dezastre naturale şi pentru gestionarea riscurilor în agricultură.

Acest articol este despre: afir,agricultura,bani,cereri,feadr,fermieri,program

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

UE – ajutor umanitar mondial: 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022
UE – ajutor umanitar mondial: 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022

Comisia Europeană a adoptat bugetul său anual inițial pentru ajutor umanitar de 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022. Citește și: Încurcate sunt căile popii de la Crucişoara! Avem plângerea făcută la Arhiepiscopie / Popa Hari a mutat morţii din cavou fără ştirea rudelor...

Se reduce prețul la energie și la gaze
Se reduce prețul la energie și la gaze

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va lua o serie de măsuri pentru facturi prin OUG. El a declarat că la consumatori se va percepe un preț de 0,68 bani/kw oră la factura de curent electric. "Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul...

Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești
Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 20 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala ”Simfonia” a Centrului Multifuncţional, un nou concert simfonic. La pupitrul dirijoral se va afla, în premieră, dirijorul argentinian Ramiro Arista. În program: Arturo Márquez – ”Danzón No. 2”,...