La 6 august 1953, apare, sub numele de Dinamo Pitești, cea care mai târziu avea să se numească F.C. Argeş. În 1961, Dinamo Pitești promovează pe prima scenă fotbalistică, sub comanda antrenorilor Ștefan Vasile și Tănase Dima. Trei dintre cei mai cunoscuți componenți ai lotului de-atunci, Ion Barbu, Florin Halagian și Nicolae Dobrin, sunt personajele care au contribuit cel mai mult la performanțele de peste ani ale clubului de fotbal FC Argeș, înființat în anul 1968, primul club profesionist de fotbal din țară.
Citește și: Wizz Air a anulat nouă zboruri într-o zi. Operatorul riscă suspendarea activității
A fost una din echipele de vârf ale anilor ’70, reușind să câștige două titluri de campioană, în anii 1972 și 1979. La 24 iunie 1979, în fața a peste 20 000 de spectatori, pe stadionul Dinamo din Capitală, FC Argeș învingea, după un meci de infarct, cu scorul de 4-3, prin golurile marcate de: Radu II (min. 11 și 24), D. Nicolae (min. 69) și Dobrin (min. 90), respectiv, Dragnea (min. 5) și Dudu Georgescu (min. 76, din penalty, și min. 89, cu capul, gol specific acestui fotbalist). De menționat că FC Argeș devenea campioană doar în caz de victorie, la meci nul campionatul revenea echipei Dinamo.
Citește și: Miercuri, 9 august, gratis la Zoo Pitești, de Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice
Prima apariţie în cupele europene a echipei are loc în anul 1966, în Cupa Oraşelor Târguri (viitoare Cupă UEFA). A participat şi în cadrul competiţiilor din Cupa Campionilor Europeni şi Cupa UEFA, reuşind alte meciuri memorabile în faţa unor echipe de top, cum ar fi: Real Madrid, Nottingham Forest, AEK Athena, Valencia, Fenerbahce sau Panathinaikos. După victoria cu 2-1 de la Piteşti în faţa lui Real Madrid (cea mai titrată echipă de pe glob), marele Santiago Bernabeu, preşedintele clubului spaniol, a vrut să îl transfere pe Nicolae Dobrin la Real. Oferta a fost una destul de generoasă, două milioane de dolari şi o instalaţie de nocturnă la Piteşti, dar Ceauşescu i-a interzis să plece.
Trista aniversare cu echipa asta de fotbal care este mediocra. Un primar a distrus o echipa, asa cum nu a mai făcut-o alt primar. Este binecunoscut ca specialitatea lui sunt sensurile giratorii și semafoarele(multe). Asa și echipa de fotbal ii urmează exemplul, ocolește orice victorie prin giratoriu și se oprește la semafor ca nu cumva sa ia puncte. Halal!