# Conform bilanţului contabil prezentat în adunarea generală
Vineri, 26 februarie, la Muzeul Județean Argeș a avut loc adunarea generală a FC Argeș 1953. Cu această ocazie comitetul executiv a prezentat membrilor fondatori care au fost prezenți la eveniment bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2015, precum și etapele procedurale prin care a trecut clubul pentru a obține personalitate juridică în vederea atingerii obiectivului propus și anume promovarea în eșaloanele superioare ale fotbalului românesc. Demn de subliniat este faptul că formația alb-violetă se află în prezent pe locul I în Liga a IV-a, performanță realizată cu un buget destul de mic. Este vorba de puțin peste 500 de milioane de lei vechi. Concret, la capitolul venituri au existat următoarele valori: „contribuţii pentru constituirea patrimoniului: 4.000 lei, contribuţii conform hotărârii adunării generale din 19 octombrie 2015: 3.000 lei, sponsorizări: 24.100 lei, finanţare Consiliul Judeţean Argeş: 20.000 lei, donaţii: 287 lei, contribuţii membrii fondatori: 350 lei”.
„Adunarea generală a acordat celor 80 de persoane semnatare calitatea de membri fondatori”
Florin Dobre, vicepreşedinte Consiliul Director: „Ne-am adunat aici pentru a aproba împreună documentele după care clubul trebuie condus şi ce trebuie să se realizeze în etapa următoare. Aşa cum se ştie, la dorinţa unor foşti jucători, unor foşti membrii ai FC Argeş și membrii ai asociaţiei suporterilor s-a reluat activitatea fotbalistică prin Asociaţia Sportivă FC Argeş Piteşti 1953, asociaţie fără personalitate juridică înscriindu-se în campionatul judeţean Liga a IV-a o echipă de seniori şi o echipă de juniori. Ambele echipe au obţinut rezultate bune şi anume locul doi echipa de seniori şi locul şase echipa de juniori în campionatul 2014-2015. Încă din luna ianuarie 2015 s-au întreprins acţiuni de parcurgere a unor proceduri pentru a obţine statutul de persoană juridică prin constituirea unei adunări generale reprezentative şi desfăşurarea unei activităţi care să ne permită accederea în eşaloanele superioare ale fotbalului românesc. S-a depus la Ministerul Justiţiei cerere pentru eliberarea unei dovezi de rezervare a denumirii. După mai multe demersuri am obţinut dreptul de a purta numele de Asociaţia Sportivă FC Argeş Piteşti 1953 Vulturii Alb-violeţi. Această denumire deoarece vechiul club se află încă în evidenţa Ministerului Justiţiei şi pentru a nu intra în conflict cu practicienii în insolvenţă ni s-a recomandat să procedăm înţelept o perioadă. La data de 6 aprilie 2015, un număr de 80 de aderanţi la activitatea noului club au aprobat şi au semnat documentele de funcţionare, au construit adunarea generală care a acordat celor 80 de persoane semnatare calitatea de membri fondatori. De asemenea, s-au ales organe de administrare, respectiv Consiliul Director şi cenzorul”.
„Ministerul Justiţiei ne-a acordat dreptul să ne numim Fotbal Club Argeş Piteşti 1953 Vulturii Alb-violeţi”
„În data de 23 aprilie 2015 s-a depus la Judecătorie întreaga documentaţie, a completat Florin Dobre, iar la 4 iunie 2015 prin încheiere judecătorească după două şedinţe se decide acordarea personalităţii juridice şi înscrierea în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor. La 1 iulie 2015 se depune la Ministerul Tineretului şi Sportului documentaţia pentru înscrierea în registrul sportiv şi eliberarea certificatului de identitate sportivă. Acolo am întâmpinat unele probleme de neînţeles, iar după aproximativ o lună am primit un răspuns prin care ni s-a cerut schimbarea denumirii clubului şi să folosim sintagma de club sportiv. Astfel a trebuit să parcurgem din nou o serie de proceduri birocratice la Ministerul Justiţiei, Judecătoriei, Ministerul Tineretului şi Sportului. Până la urmă s-a înţeles dorinţa noastră şi Ministerul Justiţiei ne-a acordat dreptul la solicitarea noastră și anume să ne numim Fotbal Club Argeş Piteşti 1953 Vulturii Alb-violeţi”.
„Răzvan Tunaru este președintele Consiliului Director, iar Daniel Ionașcu, președinte executiv”
„După adunarea generală din aprilie 2015, a mai specificat același Florin Dobre, am procedat la constituirea Consiliului Director prin repartizarea funcţiilor celor 13 membrii aleşi, precum şi numirea unui organ executiv conform prevederilor din statut. Astfel, la Consiliul Director a fost ales ca preşedinte Răzvan Tunaru, iar ca vicepreşedinţi Florin Dobre, Daniel Ionaşcu, Sevastian Tudor şi Ilie Bărbulescu. Comitetul executiv este format din Daniel Ionaşcu, preşedinte, Olteanu Cosmin, secretar, Nicolae Constantin, delegat, Aurel Ancuţa şi Drăghici Daniel. Au mai fost desemnaţi în acest organism Năstase Valentin, având la momentul respectiv calitatea de antrenor principal, dar care între timp a părăsit fără motiv toate funcţiile pe care le avea. Sub noua conducere tehnică şi anume Adrian Dulcea, antrenor principal şi Iulian Olteanu, antrenor secund echipa de seniori a terminat pe locul I. Pentru obţinerea acestor rezultate bune s-au făcut eforturi financiare din partea fiecăruia dintre noi”.
„Sperăm în acest an la un sprijin mai consistent de la Consiliul Județean pentru că din nou am depus un alt proiect de finanţare”
„Scopul nostru este de a mări numărul membrilor persoane fizice pentru a creşte toate veniturile din taxe şi cotizaţii, să ne străduim să atragem câţi mai mulţi sponsori cu care să încheiem contracte pe termen lung sau să atragem membrii persoane juridice a căror susţinere poate fi mai mare decât a celorlalţi membrii. Susţinerea financiară s-a făcut prin două secţiuni: prin contribuţia membrilor fondatori şi anume acea taxă de 100 de lei care a existat la înfiinţare şi care rămâne în vigoare pentru persoanele care vor să intre ca şi membrii noi şi prin sprijinul avut de la Consiliul judeţean. Noi am avut un proiect de finanţare nerambursabilă prin care am solicitat o anumită sumă, dar nu am primit decât 20.000 de lei. Sperăm în acest an la un sprijin mai consistent pentru că din nou am depus un alt proiect de finanţare. Trebuie să ne preocupăm cel mai mult şi de contracte de sponsorizare… În adunarea generală din 19 octombrie 2015 aveam probleme mari din punct de vedere financiar şi de aceea s-a decis acea cotizaţie de câte 50 de lei lunar pentru cele trei luni rămase din 2015. Începând cu 1 ianuarie 2016 activitatea financiară va avea o singură coordonată atât pentru venituri, cât şi pentru cheltuieli. Această activitate va fi numai în responsabilitatea clubului prin instituirea activităţii de contabilitate, cea de control preventiv sub supravegherea cenzorului”, a încheiat vicepreședintele Consiliului Director.
La ora actuală, printre sponsorii echipei se numără instituții și firme importante precum: Consiliul Judeţean Argeş, Dianthus Piteşti, Comesad Piteşti, Delta Plus Piteşti, Mincă Digital, Regat, Ferma Vlăşcuţa, Girom Albota, Com Divers Auto etc.
Marius Ionel