Fătuloiu a pierdut pe mâna copilului

de | 25.11.2010 16:14 | Opinii

Asta e viaţa, aproape pe nimeni n-a mai interesat CV-ul lui Dan Fătuloiu şi că omul a fost şcolit de americani la Academia FBI de la Quantico. Sau că el e persoana care a refuzat mita, nu cea care a oferit-o. Toată lumea s-a repezit să-l crucifice pe chestor, judecându-l exclusiv prin imaginea fiului. Maneaua făcută poştă pe toate posturile de televiziune, prin care Mexicanul susura din toţi bojocii “Cu Alex să nu te iei/ E şeful poliţiei…”, a avut efect letal asupra tatălui. Dacă Dan Fătuloiu ar fi acceptat şpaga de 1 milion de euro de la Chelu, el ar fi fost mai puţin blamat de români decât pentru păcatul că ţine acasă o beizadea. România e ţara poleiului şi a aparenţelor livrate pe sticlă.
Drama lui Dan Fătuloiu e drama multor demnitari şi persoane publice care, focusate exclusiv pe carieră, ignoră că viaţa îi poate lovi exact acolo unde se aşteaptă mai puţin: în sănătate sau în familie. Poate că Dan Fătuloiu a câştigat examenul cu gradele profesionale (a fost, pe rând, şeful Poliţiei Române, ministru adjunct de interne şi ataşat militar la New York), dar l-a pierdut pe cel de părinte. N-a mai avut timp să se concentreze şi pe copil, iar când a făcut-o (din informaţiile mele, reuşise să-l tempereze pe junior, cel puţin în ultimii doi ani), a fost prea târziu. Bulgărele o luase deja la vale. Timpul va demonstra că, în tot acest scandal, Fătuloiu s-a aflat de partea bună a baricadei şi că a procedat corect. Dar cine să mai aibă răbdare să facă separaţie de culoare, într-o ţară în care fiecare urlă la fiecare şi televizorul ţine loc de micul dejun? Chestorul Fătuloiu a fost schimbat din funcţie. A plătit cu postul pentru comportamentul public şi afacerile, cel puţin discutabile, ale juniorului. De altfel, şi ieşirile neinspirate din ultimele zile ale chestorului pot fi puse pe seama faptului că a fost răvăşit de efectul de domino pe care l-au avut dezvăluirile presei despre fiul său. Ce altă opţiune avea Fătuloiu decât să-şi apere fiul? Nici una. Cătălin Chelu s-a prăbuşit, dar s-a prăbuşit cu Dan Fătuloiu de gât. 
P.S. Nimeni n-a observat că Dan Fătuloiu era pur şi simplu obligat de lege să se autodenunţe, în momentul imediat următor în care i s-a oferit şpaga. N-avea nici o altă opţiune pentru că, dacă n-ar fi raportat evenimentul, devenea complicele lui Chelu şi trecea de cealaltă parte a baricadei. Prin urmare, chestorul Fătuloiu n-a umblat cablat pentru că a văzut prea mult filme, ci fiindcă aşa se prind infractorii şi aşa îl obliga legea.
(Gabriel Grigore)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”
„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”

Cuplul Monica Davidescu și Aurelian Temișan joacă la Pitești Spectacol la Teatrul „Alexandru Davila”, luni, 30 mai, de la 19:30. Va fi pusă în scenă cea mai recentă producție a Companiei de Teatru Concordia, comedia „Divorțul anului”. Joacă Monica Davidescu, Ovidiu...

PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung
PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Ivan și Sergiu Cicu, consilieri lacali ai PSD Câmpulung, au susținut azi o conferință de presă la sediul PSD Câmpulung Mușcel.  Cu acest prilej, Marius Nicolaescu a făcut o radiografie a...


Loading RSS Feed