Web Analytics

Fătuloiu a pierdut pe mâna copilului

de | 25.11.2010 16:14 | Opinii

Asta e viaţa, aproape pe nimeni n-a mai interesat CV-ul lui Dan Fătuloiu şi că omul a fost şcolit de americani la Academia FBI de la Quantico. Sau că el e persoana care a refuzat mita, nu cea care a oferit-o. Toată lumea s-a repezit să-l crucifice pe chestor, judecându-l exclusiv prin imaginea fiului. Maneaua făcută poştă pe toate posturile de televiziune, prin care Mexicanul susura din toţi bojocii “Cu Alex să nu te iei/ E şeful poliţiei…”, a avut efect letal asupra tatălui. Dacă Dan Fătuloiu ar fi acceptat şpaga de 1 milion de euro de la Chelu, el ar fi fost mai puţin blamat de români decât pentru păcatul că ţine acasă o beizadea. România e ţara poleiului şi a aparenţelor livrate pe sticlă.
Drama lui Dan Fătuloiu e drama multor demnitari şi persoane publice care, focusate exclusiv pe carieră, ignoră că viaţa îi poate lovi exact acolo unde se aşteaptă mai puţin: în sănătate sau în familie. Poate că Dan Fătuloiu a câştigat examenul cu gradele profesionale (a fost, pe rând, şeful Poliţiei Române, ministru adjunct de interne şi ataşat militar la New York), dar l-a pierdut pe cel de părinte. N-a mai avut timp să se concentreze şi pe copil, iar când a făcut-o (din informaţiile mele, reuşise să-l tempereze pe junior, cel puţin în ultimii doi ani), a fost prea târziu. Bulgărele o luase deja la vale. Timpul va demonstra că, în tot acest scandal, Fătuloiu s-a aflat de partea bună a baricadei şi că a procedat corect. Dar cine să mai aibă răbdare să facă separaţie de culoare, într-o ţară în care fiecare urlă la fiecare şi televizorul ţine loc de micul dejun? Chestorul Fătuloiu a fost schimbat din funcţie. A plătit cu postul pentru comportamentul public şi afacerile, cel puţin discutabile, ale juniorului. De altfel, şi ieşirile neinspirate din ultimele zile ale chestorului pot fi puse pe seama faptului că a fost răvăşit de efectul de domino pe care l-au avut dezvăluirile presei despre fiul său. Ce altă opţiune avea Fătuloiu decât să-şi apere fiul? Nici una. Cătălin Chelu s-a prăbuşit, dar s-a prăbuşit cu Dan Fătuloiu de gât. 
P.S. Nimeni n-a observat că Dan Fătuloiu era pur şi simplu obligat de lege să se autodenunţe, în momentul imediat următor în care i s-a oferit şpaga. N-avea nici o altă opţiune pentru că, dacă n-ar fi raportat evenimentul, devenea complicele lui Chelu şi trecea de cealaltă parte a baricadei. Prin urmare, chestorul Fătuloiu n-a umblat cablat pentru că a văzut prea mult filme, ci fiindcă aşa se prind infractorii şi aşa îl obliga legea.
(Gabriel Grigore)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii