Web Analytics

Fanfara – aruncată în parcare. „Este pentru acustică”

de | 10.08.2017 13:55 | Actualitate

4 01# Aceasta este explicaţia de Guiness Book  a directoarei Centrului Cultural Județean, Araxy Negoșanu
Piteștenii care au avut treabă luni, 7 august, la primele ore ale dimineții, prin zona fostului cinematograf „Lumina” au putut asista la o repetiție în aer liber a fanfarei Centrului Cultural Județean. Toate bune și frumoase, mai ales că muzica nu face rău nimănui, mai ales când e de fanfară și trebuie să te trezești dimineața, în drum spre serviciu.

Notă discordantă cu spectacolul ad-hoc și antrenant făcea numai cadrul oferit de zidurile murdare și cojite ale fostului cinematograf. La fel de contrastant era peisajul oferit de parcarea amenajată de primăria municipiului în detrimentul parcului – odată o splendoare. De fapt, instrumentiștii repetau chiar în parcarea din spatele clădirii aparent dezafectate a fostului cinematograf, în care acum s-a mutat Centrul Cultural Județean.

4 02Din informațiile noastre, motivul pentru care oamenii erau afară este că în spațiul de câțiva metri pătrați, fără lumină și aerisire, pus de instituție la dispoziția artiștilor, nu se putea nici măcar sta, dar să mai și cânți. Explicația dată însă de directoarea CCJ Araxy Negoșanu, pe un ton suav, atunci când am întrebat-o de ce fanfara cântă afară este: „pentru că Festivalul Fanfarelor se desfășoară, după cum știți, în aer liber. Una este acustica în exterior și alta într-un spațiu închis…”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii