Web Analytics

Familia Oancea s-a angajat „in corpore” la Centrul Cultural Judeţean

de | 10.08.2017 11:08 | Culise

2 oanceaVă spuneam, în ediția trecută, cum dinastia Oancea înflorește din nou în Argeș, după o perioadă de timp în care s-a aflat într-un con de umbră. Ei, bine, ajuns director adjunct la Centrul Cultural Județean, Cătălin Oancea (foto) și-a abonat familia la bugetul județean, că  doar „are balta pește”.

Bineînțeles că pentru început a avut grijă de partenera de viață, neobosita Lavinia, care în schemă va ocupa, pentru început, un post de dansatoare. Dar nu-i nimic, că doamna Oancea, fostă contabilă la răposatul Centru de Cultură și Promovare a Culturii Populare, pe unde a jucat „învârtita” cu  conturile de le-au ieșit ochii, acum s-a perfecționat și ar fi pregătită să ocupe un binemeritat post de impresar. Cum talentul vine din familie (și serviciul la fel), nici Alexandru, fiul de abia ieșit de pe băncile facultății, al lui Cătălin și al Laviniei, nu a rămas fără un loc de muncă la stat, el fiind angajat, bineînțeles tot la nou înființatul Centru Județean.
Unde s-a grăbit să vină pentru a-și pune experiența în slujba culturii argeșene și tatăl lui Cătălin, Dorin Oancea, pensionar, dar și consilier artistic. Puțintică răbdare că lista nu se termină aici, că s-a găsit de lucru și pentru soția maestrului Dorin, pentru bunica Liliana.
Iar mai tânăra Teodora, sora lui Cătălin (mai-mai să ne încurcăm în ei, la câți sunt!), stă și ea pe aproape. Și pentru că, pe lângă dansatori, a căror schemă a umplut-o ai lui Oancea, mai era nevoie și de lăutari care să meargă la evenimente, când instrumentiștii de la Doina Argeșului sunt pe la cântări, a luat ființă și un taraf, pe numele deja omologat de Cătălin, la OSIM, „Dorul”, dar pe lefuri de la CJ. Taraful este format din cunoscuta familie Floroiu, Gigi, Costel, Gheorghe și Sandu, aceștia arătându-se încântați să cânte la petrecerile private la urechea lui Bariu’.
Și ca să fie discriminarea cât mai pozitivă, mai trebuie spus că, în vreme ce Doina Argeșului și Fanfara repetă în condiții inumane la Cinema Lumina, de au ajuns să cânte pe afară, că în așa zisa sală de repetiții nu au nici aer nici lumină, taraful și dansatorii lui Cătălin Oancea au la dispoziție spațiile dotate cu aer condiționat de la Colegiul Brătianu, folosite în trecut de CCPCP.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii