Web Analytics

Falsă emoţie de toamnă

de | 24.10.2019 14:25 | Opinii

A venit, a venit toamna,/Acoperă-mi, PSD-ule, tristețea cu ceva,/Cu rujul
Simonei Bucura,/Cu tupeul Gabrielei Zoană/Sau măcar cu pufoaica de gală a lui Valeca…
Știu, sfertodocții care se cred demidocți vor considera un sacrilegiu că împăiez versurile lui Nichita Stănescu cu niște triste figuri ale căii ferate politice argeșene. Îmi asum înjurăturile, că doar vin din partea unora pentru care lectura dăunează grav sănătății și care confundă pastișa cu ursul Grișa. Sau cu grișul din mic-dejunul cu lactoză și multă nevroză. În fine, voiam să spun că toamnă politică mai plicticoasă și mediocră decât asta eu n-am întâlnit de când fac presă în Argeș. Parcă și murăturile politice de altădată ca nea Costică Nicolescu, don Felipe Georgescu sau Tămagă aveau mai mult gust decât astea din prezent, cărora îmbuibarea și lipsa de umor le anihilează orice erecție politică. Nu se anunță nimic bun pentru județ, asta vreau să spun!
Și mă uit și în curtea liberalilor, care seamănă tot mai mult cu un ospiciu în care Adrian Miuțescu e șeful nebunilor care vor funcții, deși mulți au nevoie urgentă de puncții. Și de tratament de specialitate în ambulatoriu, după foamea de bani și simptomele de mărire pe care le prezintă și care sunt invers proporționale cu orice brumă de meritocrație. Chiar încep să cred că venirea doctorului Tiberiu Irimia în PNL Argeș nu e suficientă. Poate că ar fi trebuit să se înscrie în partid și mama sa, eminentul psihiatru Victoria Irimia, la câți pacienți și paciente evoluează la bară sau se joacă în piscina fără apă din filială. Se visează prefecți și subprefecți tot felul de atârnători și neterminate, în spatele cărora, dacă te uiți, nu vezi o carieră, ci doar o barieră pusă bunului-simț și competenței. Nici n-a ajuns bine PNL-ul la butoane, că primari de târguri, de oboare și de răzoare, care fie au fost informatori ai Securității, fie rup creionul la primul contact cu coala de hârtie, vor capul lui Miuțescu. Asta în contextul în care Miuțescu nici măcar n-a ajuns la putere, ca să dea cu limbuța prin miere. La fel, pupeze din teii partidului, mult mai proaste decât cele deja consacrate din PSD Argeș, gen Mark Taiwan sau Diana Cearșaf, vor la putere înainte ca PNL să fi ajuns la putere. De asta spun că e de Bălăceanca ce se întâmplă la liberalii argeșeni. Poate doar un aruncător de flăcări, pe care să i-l pună Ludovic Orban în mână lui Adrian Miuțescu, să mai sperie pacienții din stabiliment.
În privința USR Argeș, puțini și fioroși tocmai pentru că reprezintă o mare necunoscută, ei sunt ca ambulanța neagră care răpește copii ca să le recolteze organe. Nimeni nu știe dacă ambulanța există în realitate, când și unde va parca. Și, mai ales, dacă se va întâmpla pe strada sa. Măcar dacă ar parca pe străzile cu șefimea îmbuibată PSD-istă sau pe cele unde locuiesc mediocrii liberali și tot ar fi bine, că se face igienizarea clasei politice din județ. Dar ce ne facem dacă, la cât de underground și anonymus sunt, cei de la USR Argeș parchează greșit și le cad victime și argeșeni nevinovați? Nu e păcat de județ? Cam da.

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii