Web Analytics
scris joi, 19.03.2015

„Fac un apel la Parchet pentru a afla dacă s-au soluţionat plângerile făcute în 2009 împotriva domnului Jinga şi a trei şefi de ocoale”

# Fostul prefect Davidescu vine cu precizări în scandalul pădurii Trivale.

„Fac un apel la Parchet pentru a afla dacă s-au soluţionat plângerile făcute în 2009 împotriva domnului Jinga şi a trei şefi de ocoale”

Acuzat în mai multe rânduri de către Valerian Jinga că ar fi în spatele dezvăluirilor legate de retrocedările și vânzările dubioase din pădurea Trivale, fostul prefect și șef al Direcției Silvice, Gheorghe Davidescu, a ținut să facă mai multe precizări.
„Tot sunt acuzat de dl. Jinga, cum că în spatele acestor dezvăluiri, care de fapt sunt constatări, aș sta eu ca persoană și ca fost șef al Direcției Silvice. El o spune ca și cum eu aș face niște acuzații fără un fundament. În urma acestor dezvăluiri, eu am făcut plângeri în calitate de director al Direcției Silvice, în 2009, când am venit director și am văzut jaful care s-a produs la Direcție. În acea vreme am făcut patru plângeri penale. Una dintre ele îl viza direct pe dumnealui, ca și fost director și celelalte trei pe șefii de ocoale cărora le-am desfăcut și contractele de muncă, respectiv de la Ocolul Silvic Pitești, e vorba de Sorin Ștefănescu, la Aninoasa de Dode Viorel și la Ocolul Silvic Cotmeana, de Ionescu Ion. Ștefănescu a mătrășit Pădurea Trivale, Dode a dat peste 2000 de ha din pădurea statului la Aninoasa, la diverse persoane prin care el a cumpărat o suprafață însemnată, iar Ionescu a dat pădurea de la Bascov, de la Valea Ursului, de unde și-a luat și el și unde a vândut acelor israelieni la care a vândut și ginerele lui Jinga. Lucrurile au fost oficiale și pe această cale fac un Apel la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș pentru a afla dacă s-au soluționat aceste plângeri și în ce stadiu se află. Culmea este că, din cei trei șefi de ocoale silvice, doi au rămas fără contract de muncă pentru că eu le-am desfăcut la perioada respectivă, iar al treilea a fost reangajat, este vorba despre Ionescu Ion, acesta fiind din nou șef de ocol. Repet, acesta a luat pe numele lui 3 ha la Han, la Valea Ursului, pe care le-a vândut, dar care au fost luate printr-un fals”, ne-a mai declarat Gogu Davidescu.
Alex Vlaicu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită