Web Analytics

Expediție în Argentina cu un Aro pe care scrie “transport școlari”

de | 30.04.2019 10:24 | Actualitate

După ce în anul 2014 trei tineri şi un ARO 243 au efectuat expediţia „4 români în Siberia”, timp de o jumătate de an parcurgând aproape 40.000 de kilometri, până la Magadan, în estul îndepărtat al Rusiei, şi înapoi în ţară, în acest an, acelaşi echipaj, dar cu o altă maşină, a început cucerirea celor două Americi.

“Americ4ro” se numeşte aventura pusă la cale de ieşenii Ştefan Amarandei, Iulian Ciobănaşu şi Tudor Poşa – ultimul înlocuit de Octavian, un fotograf profesionist – şi despre care v-am oferit amănunte în perioada pregătirilor, în luna ianuarie în acest an. Programată să înceapă în luna februarie, aventura a demarat în martie, spre final de lună, atunci când s-a ajuns, din Belgia în Ţara de Foc, cu un vapor al unei companii de transport maritim. Din sudul extrem al Americii de Sud şi al Argentinei, cei trei au trecut în Chile, iar acum au revenit în ţara lui Maradona. Expediţia va dura aproape doi ani şi se va încheia în oraşul Deadhorse, din Alaska, Statele Unite ale Americii.

Maşina cu care s-au aventurat cei trei nu mai este un ARO 243, precum în Siberia, ci un „Zimbru al Carpaţilor” provenit din ultimele loturi fabricate la Câmpulung pentru transportul elevilor şi comandat pe vremuri de Guvernul Năstase. Maşina a fost modificată, are motor şi transmisie de Mercedes, iar interiorul a fost transformat într-un camper pentru expediţii. Automobilul încă mai poartă inscripţia „Transport şcolari”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii