Web Analytics

Exemplu de urmat pentru Argeş! În Timiş, oamenii străzii sunt angajaţi la ferme

de | 8.02.2017 11:16 | Actualitate

oameni ai straziiÎn judeţul Timiş, o parte din oamenii străzii lucrează la ferme, iar în Argeş hoinăresc pe străzi şi nu fac nimic.

Conform Mediafax, unsprezece persoane care au locuit pe stradă sau în centre de plasament lucrează la o fermă din judeţul Timiş, care le oferă locuinţă, o masă caldă şi salariul minim pe economie, pentru unii dintre beneficiari ferma fiind prima şi singura casă.

Jurnaliştii de la Mediafax precizează că ferma a fost deschisă, în anul 2008, în localitatea Bacova, judeţul Timiş, de către Federaţia Caritas, cu scopul de a veni în sprijinul oamenilor fără adăpost. Federaţia, un ONG iniţiat de Episcopia Romano-Catolică din Timişoara, a realizat ferma din donaţii venite în special din afara ţării, după ce a transformat halele fostului CAP din localitate în ateliere, moară sau adăposturi pentru porci sau vaci. De asemenea, au fost construite în interior şi două case, în care pot fi cazate 16 persoane.

Herbert Grun, preşedintele Federaţiei Caritas, a declarat, pentru Mediafax, că această fermă, a fost construită ca un „centru de reinserţie socio-profesională” destinat oamenilor fără adăpost.

În prezent, la ferma din Bacova lucrează unsprezece persoane şi toate au carte de muncă, primesc salariul minim pe economie, o masă caldă la prânz, o pâine şi o jumătate de litru de lapte în fiecare zi, iar cazarea este gratuită. În schimb, în Argeş, oamenii străzii cerşesc şi nu fac nimic folositor societăţii. (Sursa foto: Mediafax)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii