Web Analytics

Exclusiv din rechizitoriu. Cum a fost furat un seif cu 260.000 lei de la Hanul Valea Ursului

de | 16.05.2019 15:03 | Dezvăluiri

La sfârșitul lui noiembrie 2018 făcea vâlvă știrea conform căreia un seif cu suma de 260.000 lei a fost furat de la Hanul Valea Ursului. Autorii furtului – Constantin Ivan și Cosmin Bălșanu – au fost prinși după mai bine de trei luni de la comiterea faptei. Iar unul dintre ei – Cosmin Bălșanu – a fost condamnat în ţară şi în mai multe ţări din Uniunea Europeană pentru furturi şi conducere fără permis, executând în total aproape 12 ani de închisoare. Același Cosmin Bălșanu este judecat în prezent după ce anul trecut a condus un Porsche Panamera fără permis și a scăpat inițial, după ce polițiștii au tras trei gloanțe în mașină, fiind prins după aproape 100 km, în Dâmbovița. Cei doi bărbați care au furat seiful au fost recent trimiși în judecată de către procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești. Vă prezentăm în cele ce urmează detalii în premieră din rechizitoriu.

Seiful, aruncat într-un canal

Concret, seiful a fost furat în noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2018, iar polițiștii au fost sesizați de către patronul de la Hanul Valea Ursului pe 26 noiembrie 2018.
După cum precizează procurorii, cei doi hoți au cărat cu mașina la locuința lui Cosmin Bălșanu seiful furat, în care se aflau 160.000 lei, 15.000 dolari și 5.300 euro.
La locuința din Ștefănești a lui Cosmin Bălșanu, cei doi au forțat și tăiat seiful cu un baros și un polidisc. După ce l-au golit de bani, Constantin Ivan și Cosmin Bălșanu l-au transportat cu o altă mașină (aparținând soției lui Bălșanu) la un canal de colectare a apei din Ștefănești.
Pe 6 decembrie 2018, la aproape trei săptămâni de la comiterea furtului, în baza mai multor informații obținute, polițiștii au găsit seiful distrus sub un pod. Pentru a-l putea scoate din canalul de colectare, polițiștii au cerut ajutorul unui echipaj de la ISU Argeș.

Bolid de lux și apartament cumpărate cu banii furați

Mergând mai departe pe firul anchetei, procurorii au descoperit că ”inculpatul Cosmin Bălșanu, deși nu are un loc de muncă și nici surse de venit obținute în mod legal, a achiziționat pe 2 decembrie 2018, la scurt timp după comiterea infracțiunii, un autoturism de lux, valoarea de piață a acestuia fiind estimată la 30.000 de euro”. Tot procurorii au aflat și că celălalt hoț, Constantin Ivan, și-a cumpărat, ”prin persoane interpuse”, un apartament cu bani provenind din seiful furat, apartament ”în care locuiește ocazional împreună cu concubina sa”.
Condamnat pentru furt calificat de către Curtea de Apel București în 2015, Constantin Ivan fusese eliberat condiționat pe 17 octombrie 2017, având un rest rămas de executat de 168 de zile și fiind în stare de recidivă.
Pentru Constantin Ivan, aflat în arest, ca și Cosmin Bălșanu, problemele nu se opresc aici. Și asta deoarece procurorii au extins urmărirea penală în cazul său și pentru proxenetism în formă continuată, constatând că acesta a obținut diverse sume de bani de pe urma practicării prostituției de către concubina sa. În acest caz s-a dispus disjungerea cauzei.
Și Cosmin Bălșanu este în stare de recidivă. Condamnat de Curtea de Apel Pitești pentru conducerea unui vehicul fără permis, acesta fusese eliberat condiționat pe 13 decembrie 2016, cu un rest rămas de executat de 599 zile.
Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru pe două mașini ale lui Constantin Ivan și Cosmin Bălșanu, pe vila în care Cosmin Bălșanu locuiește în Ștefănești, pe un teren de 330 mp, precum și pe 1000 lire sterline și 3800 lei găsiți acasă la Constantin Ivan.
Până acum, Cosmin Bălşanu a fost condamnat în ţară, în Italia și în Marea Britanie pentru furturi şi conducere fără permis, executând în total aproape 12 ani de închisoare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii