Web Analytics

Exclusiv: Orban le dă peste nas primarilor liberali care au iniţiat puciul anti-Miuţescu

de | 26.09.2019 13:34 | Politica si Administratie

Un comunicat intitulat „al primarilor liberali argeșeni”, transmis luni, 23 septembrie, fără nicio semnătură presei locale a relatat un adevărat puci în filiala județeană a PNL.

Comunicat: „Adrian Miuțescu nu mai este, de facto, președintele PNL Argeș”

Comunicatul precizează că „astăzi, 23 septembrie 2019, a fost depusă la Secretariatul General al PNL, în atenția Biroului Politic Național al PNL, o scrisoare redactată și semnată de primarii liberali argeșeni alături de 70 de președinți de organizații locale, precum și de personalități liberale locale incontestabile. În prezența președintelui PNL, dl. Ludovic Orban, am arătat că Filiala Argeș trece printr-o perioadă grea a existenței sale, măcinată fiind de tensiuni și conflicte interne puternice de care Adrian Miuțescu nu a fost și nu este străin”.
Comunicatul anunță că „în opinia noastră, începând cu 23 septembrie 2019, Adrian Miuțescu nu mai este, de facto, președintele PNL Argeș”.

Orban: „E o filială care a reuşit o creştere foarte mare”

Jurnalul de a Argeș l-a contactat pe președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, pentru un punct de vedere cu privire la această situație.
„Conducerile judeţene se stabilesc în alegeri. PNL Argeş se situează pe locul 3 la nivel naţional ca şi creştere la europarlamentare în raport cu parlamentare, e o filială care a reuşit o creştere foarte mare. Sigur că o să discut cu fiecare dintre cei care sunt implicaţi în această dispută şi PNL-ul se va mobiliza pentru alegerile prezidenţiale la maximum”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeş, Ludovic Orban.

Orban: „Sunt mulţumit de această conducere”

Referitor la demersul primarilor argeșeni, Ludovic Orban a adăugat: „E o poveste mai lungă, n-aş vrea să intru în detalii. Ceea ce vreau să vă spun e că, la ora actuală, în Argeş e o conducere aleasă, care nu poate fi schimbată. Nu există un temei de schimbare a conducerii actuale, iar în ceea ce mă priveşte sunt mulţumit de această conducere, pentru că rezultatele o dovedesc”.

*** *** ***

85.124 de semnături pentru Iohannis de la PNL Argeş

În altă ordine de idei, conducerea județeană a PNL Argeș, respectiv președintele Adrian Miuțescu, vicepreședintele Gelu Tofan, prorectorul Universității Pitești, Emenuel Soare, împreună cu doctorul Tiberiu Irimia și alți membri de partid, s-a aflat pe 20 septembrie la București, la Biroul Electoral Central, unde candidatul PNL la prezidențiale, Klaus Iohannis, și-a depus candidatura pentru un nou mandat. Iohannis a anunțat că a strâns 2.200.000 de semnături și că își dorește „o Românie normală pentru toți cetățenii”, practic sloganul său de campanie. Liberalii argeșeni au contribuit cu 85.124 de semnături la susținerea președintelui, dintre care 24.000 numai din Pitești, fiind cel mai mare număr de semnături strâns în județul nostru după 1990, după cum a anunțat Adrian Miuțescu, acesta mulțumindu-le colegilor săi care s-au implicat în acțiune. Cei înscriși în cursa internă pentru Primăria Pitești au strâns și ei peste 5.000 de semnături. Dintre aceștia, doar doctorul piteștean Tiberiu Irimia a fost prezent la București, fiind prezentat lui Ludovic Orban, Rareș Bogdan și celorlalți lideri de la centru ca o nouă și valoroasă achiziție a liberalilor de la Argeș.
A.C.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii