Web Analytics
scris joi, 24.03.2016

Exclusiv. Denunţul prin care patronul de la „Atac de Argeş” l-a turnat pe Tecău

# Florin Paraschivescu: „În schimbul publicării articolelor denigratoare eu primeam de la Florin Tecău suma de 5.000 de lei lunar” # Paraschivescu mai spune în denunț: „Banii îmi erau înmânați de o doamnă pe nume Alina, care avea părul creț, care lucra la Direcția Drumuri” # „Tecău Florin mi-a solicitat să public articole pozitive la adresa acestuia și articole negative la adresa unor anumite persoane, indicate de el, pe care le bănuia că au fost în spatele articolelor denigratoare publicate la adresa sa. Printre persoanele indicate de Tecău Florin au fost numiții Dumitru Ion, Georgescu Ion, Culcuș Argentina, aceasta din urmă mai mult colateral, Boțârcă Gheorghe, Rădulescu Cătălin”, spune fostul patron de la „Atac de Argeș” # În replică la denunțul din dosarul de șantaj, președintele Tecău spune că nu a avut nicio relație cu Paraschivescu iar Alina Nicolau, directoarea de la Direcția de Drumuri, că nu îl cunoaște pe patronul de la ziarul „Atac de Argeș”

Exclusiv. Denunţul prin care patronul de la  „Atac de Argeş” l-a turnat pe Tecău

La Judecătoria Pitești va începe curând procesul lui Florin Paraschivescu, fostul patron al săptămânalului Atac de Argeș. Reamintim că Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești l-a trimis în judecată  pe acesta pentru șase infracțiuni de șantaj și una de tâlhărie. Dosarul propriu-zis este unul incendiar, așa cum Jurnalul de Argeș a dezvăluit în urmă cu o lună, în el apărând mai multe nume de parlamentari și primari care au fost șantajați. Printre ei, primarul de la Albota, Ion Dumitru (cel care l-a denunțat pe Paraschivescu după ce i-a fost atacată familia și n-a mai suportat presiunile acestuia), senatorul liberal Iani Popa, deputatul Cătălin Rădulescu, primarii din Mioveni, Topoloveni, Rociu, Călinești, Priboieni, Aninoasa și Negrași și viceprimarul Ionică de la Pitești. Vă prezentăm astăzi în premieră cele mai importante fragmente din declarația-denunț dată de către Florin Paraschivescu în fața polițiștilor în urmă cu două luni și în care îl toarnă pe președintele Consiliului Județean, Florin Tecău. Am selectat practic tot ce spune patronul de la Atac de Argeș despre președintele Consiliului Județean. Iar Paraschivescu spune, cu subiect și predicat, că Tecău este acela care i-ar fi comandat articole împotriva colegilor din PSD și adversarilor din viața publică și că l-ar fi și plătit în acest sens. În denunț, fostul patron de la Atac de Argeș dă amănunte în ce mod a fost plătit și de la cine a primit banii.

„Primarul Stancu Gheorghe, cu care eram în relații de prietenie de mai mulți ani, s-a oferit să intermedieze o întâlnire între mine și Dumitru Ion”

În denunț, Florin Paraschivescu recunoaște că la începutul anului 2015 a încercat să îi readucă la ziarul său pe jurnaliștii cu care mai lucrase înainte, dar care atunci erau la „Contraatacul Argeșului”: „Eu i-am contactat pe ziariștii cu care lucrasem anterior pentru a încerca să-i conving să lucreze pentru mine, dar aceștia mi-au declinat oferta, afirmând că lucrează pentru Dumitru Ion și ziarul acestuia. În primele ediții ale ziarului au apărut articole cu privire la Dumitru Ion, care o ajutase pe fiica lui să devină patron de presă, precum și niște pamflete cu privire la acesta. Menționez că eu nu am urmărit nimic prin publicarea acestor articole sau pamflete”.
Paraschivescu face dezvăluiri în declarația-denunț și legat de modul în care a avut o întâlnire cu primarul Dumitru, supranumit și Ducele de Albota: „La un moment dat, primarul Stancu Gheorghe, cu care eram în relații de prietenie de mai mulți ani, respectiv din perioada deschiderii inițiale a ziarului «Atac de Argeș», s-a oferit să intermedieze o întâlnire între mine și Dumitru Ion, scopul urmărit fiind discutarea condițiilor în care să nu mai apară în ziarul meu materiale negative la adresa lui Dumitru Ion. Pe parcursul discuțiilor pe care le-am purtat la acea întâlnire, respectiv la un restaurant din comuna Bascov, sat Valea Ursului, jud. Argeș, eu i-am propus lui Dumitru Ion să-mi vândă afacerea reprezentată de ziarul „Contraatacul Argeșului”, eu oferindu-mă să-i achit acestuia suma de 8.000 de lei, bani pe care acesta afirma că i-a cheltuit cu înființarea ziarului. Totodată, Dumitru Ion mi-a spus că în cazul în care îmi va ceda ziarul, are pretenția să păstrez ca angajați pe cei din colectivul de redacție. Dumitru Ion nu mi-a dat la acel moment un răspuns ferm, afirmând că se mai gândește dacă îmi va ceda «Contraatacul Argeșului», unul dintre motivele invocate fiind acela că nu va mai avea o publicație care «să-l apere»”.

„Banii primiți de la Florin Tecău erau la negru (…) îmi erau înmânați de o doamnă Alina”

Acum vine și partea cu adevărat explozivă a declarației-denunț formulate de către Florin Paraschivescu: „Precizez că eu am reînființat ziarul «Atac de Argeș» la solicitarea numitului Tecău Grigore Florin, președintele Consiliului Județean Argeș, care dorea să-i fie spălată imaginea, care făcuse obiectul unor articole denigratoare publicate într-un ziar. Practic, numitul Tecău Florin mi-a solicitat să public articole pozitive la adresa acestuia și articole negative la adresa unor anumite persoane, indicate de el, pe care le bănuia că au fost în spatele articolelor denigratoare publicate la adresa sa. Printre persoanele indicate de Tecău Florin au fost numiții Dumitru Ion, Georgescu Ion, Culcuș Argentina, aceasta din urmă mai mult colateral, Boțârcă Gheorghe, Rădulescu Cătălin și Bădulescu Camelia (directoarea ziarului Ancheta, n.red). În schimbul publicării acestor articole, eu primeam de la Tecău Florin suma de 5.000 de lei lunar, bani care îmi erau înmânați de către o doamnă pe nume Alina (probabil Alina Nicolau, directoarea Direcției de Drumuri din cadrul CJ, n.red.),  care avea părul creț, care lucra la Direcția Drumuri. Sumele de bani remise nu făceau obiectul unor contracte, fiind bani primiți la negru, acești bani urmând a acoperi doar cheltuielile necesare pentru printul ziarului”.
Tot Paraschivescu mai dezvăluie: „În edițiile ziarului au continuat să apară articole negative la adresa numiților Georgescu Ion, primarul orașului Mioveni, respectiv Culcuș Argentina, directoarea Centrului Cultural Mioveni, dar aceste articole au apărut ca urmare a solicitării efectuate de către Tecău Grigore-Florin. Nu s-a urmărit constrângerea celor două persoane anterior menționate, prin publicarea acestor articole, să încheie contracte comerciale cu ziarul „Atac de Argeș”.

„Aflasem de la Tecău Grigore-Florin faptul că Dumitru Ion formulase plângere penală împotriva mea”

Florin Paraschivescu spune cât se poate de clar și cum a aflat că primarul de la Albota făcuse plângere penală împotriva sa: „La momentul apariției ediției «Atac de Argeș» din 06.04.2015, eu cunoșteam faptul că Dumitru Ion formulase plângere penală împotriva mea. Eu aflasem acest lucru de la numitul Tecău Grigore-Florin, cu ocazia unei discuții pe care o avusesem personal cu acesta. Nu mai rețin unde a avut loc acea discuție. Tecău Grigore-Florin mi-a spus să am grijă și mi-a mai comunicat și faptul că în dosarul penal respectiv urma să fie audiat în calitate de martor numitul Stancu Gheorghe. Publicarea articolelor negative publicate în ediția din 06.04.2015, la adresa lui Dumitru Ion, a fost generată și de faptul că aflasem de la Tecău Grigore-Florin că Dumitru Ion formulase plângere împotriva mea pentru șantaj. Este adevărat că Stancu Gheorghe mi-a spus că Dumitru Ion mi-a făcut plângere penală pentru șantaj, însă acest lucru s-a întâmplat când eu deja aflasem acest lucru de la Tecău Grigore-Florin”.

Florin Tecău: „Nu am avut nicio relaţie cu Florin Paraschivescu”

L-am contactat și pe președintele CJ Argeș, Florin Tecău, pentru a ne spune punctul său de vedere vizavi de declarațiile-acuze pe care Florin Paraschivescu le-a făcut la adresa sa. „Nu am avut nicio relație cu Florin Paraschivescu. Nu am alte comentarii de făcut”, ne-a declarat Florin Tecău.

Alina Nicolau, director Regia de Drumuri Argeş: „Nu îl cunosc pe acest domn Paraschivescu”

Am luat legătura și cu Alina Nicolau, directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, cea despre care Florin Paraschivescu a spus în declarația dată la poliție că i-ar fi dat lunar banii de la Florin Tecău. „Nu știu despre ce este vorba. Nu îl cunosc pe acest domn Paraschivescu. Nu mai am alte declarații de făcut în acest sens”, ne-a precizat Alina Nicolau.
Material realizat de Denis Grigorescu

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...