Web Analytics

Exclusiv. Condamnat pentru trafic de droguri, Mihnea Untaru va face facultatea din închisoare

de | 20.06.2019 13:41 | Dezvăluiri

Aflat în arest din mai 2017, Mihnea Untaru, fiul regretatului profesor Iulian Untaru de la Colegiul Brătianu (decedat în noiembrie 2017), a luat în septembrie 2018 sesiunea de toamnă a bacalaureatului, iar în această vară s-a decis să se înscrie la facultate. Mihnea va urma la distanță, din închisoare, cursurile Facultății de Psihologie de la Universitatea din Craiova. Mihnea Untaru se va înscrie la facultate la începutul lunii iulie.

Mutat în primăvara lui 2018 de la Penitenciarul Colibași la cel din Craiova, Mihnea a dat bacalaureatul în toamna trecută la Colegiul Național, Elena Cuza, din Craiova.
Și, spre lauda sa, Mihnea Untaru a luat bac-ul cu media 6,5, clasându-se pe locul 184 din 1328 de candidați din Dolj. Performanța lui este cu atât mai meritorie cu cât la psihologie a luat nota 8,4 – una dintre cele mai mari din Dolj – iar dintre cei 1328 candidați înscriși doar 403, adică doar o treime, au luat bac-ul.
Surse apropiate familiei Untaru ne-au declarat că Mihnea are un comportament ireproșabil în închisoare și că citește foarte multe cărți, în special de psihologie. Datorită comportamentului său foarte bun, Mihnea Untaru va intra cel mai probabil în comisia de liberări condiționate în 2021, după ce va fi ispășit aproape patru ani de închisoare.
În vara lui 2017, Mihnea a fost la doar șapte sutimi de promovarea bacalaureatului, obținând media 5,93. După ce a făcut contestație, media lui a scăzut la 5.30. O rigiditate ciudată a comisiei de bacalaureat în Argeș legată de acest caz special, în condițiile în care în ultimii ani multor odrasle de VIP-uri din Argeș le-au fost mărite notele chiar și cu două puncte sau mai mult.

Condamnat la 7 ani și jumătate pentru trafic de droguri

În octombrie 2017, Mihnea Untaru (19 ani) a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare cu executare pentru trafic internațional de droguri de mare risc. În decembrie 2017, Curtea de Apel Pitești a respins apelul făcut de Mihnea, sentința rămânând definitivă.
În vara lui 2017, Mihnea Untaru a fost agresat de mai multe ori de către colegii de celulă de la Penitenciarul Colibași. Iar în urma reclamațiilor făcute la conducerea închisorii, Mihnea a fost mutat în altă celulă.
Reamintim că Mihnea Untaru a fost dat de tatăl său pe mâna poliţiştilor în primăvara lui 2017, asta după ce autoritățile nu au avut reacție la mai multe sesizări ale familiei. Tatăl, un profesor eminent din Pitești, a găsit în cutia poştală trei plicuri cu droguri şi a sesizat BCCO Piteşti. Iar bănuielile s-au confirmat după câteva zile: în plicuri erau mai multe grame de droguri, inclusiv LSD.

Cum a fost prins Mihnea Untaru

În lunile aprilie și mai 2017 au fost interceptate 2 colete de la Poșta Română, ambele având ca destinatar pe un anume D.R.I., având conturi de expediere Marea Britanie și Olanda. Prin ordonanță au fost substituite drogurile cu talaș – 5 grame, iar 6 grame cu zahăr tos. După substituirea drogurilor, investigatorul sub acoperire împreună cu colaboratorul C.A. au livrat cele două plicuri cu droguri substituite la domiciliul lui Untaru din Negru Vodă, iar acestea au fost identificate cu prilejul percheziției din mai 2017. Procurorii DIICOT au apreciat că Mihnea Untaru a avut o atitudine sinceră pe parcursul cercetărilor, însă, în apărarea băiatului, avocatul acestuia, a susținut în instanță că se impunea scoaterea tânărului din mediul nociv al drogurilor, dar nu și condamnarea sa.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. – Nu-mi place ceea ce vad, dar asta este, este un droghist/prin definitie/pierdut in spatiu/asa cum arata in poza.
    – Dar, atentie parinti de copii, voi cei care tineti de cariera, dramuiti-va timpul, calculati-l , si/si de familie tineti seama !
    …. Mai tarziu, s-ar putea sa fie cam tarziu !